S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Predstavitev centra

Center za transfuzijsko medicino (CTM) deluje znotraj organizacijske enote Skupnih medicinskih služb. Dejavnost centra je razdeljena v proces preskrbe s krvjo, laboratorijsko dejavnost in klinično ambulantno dejavnost.
V procesih Preskrbe s krvjo kri zbiramo v CTM in na terenskih akcijah, ki jih organiziramo v sodelovanju z Rdečim križem (RK). CTM je v procesu reorganizacije transfuzijske službe že leta 2003 postal regionalni center za severovzhodno Slovenijo.
S 1.1.2009 je k CTM priključen transfuzijski oddelek SB Ptuj in s 1.10.2009 transfuzijski oddelek SB Murska Sobota. Oba delujeta kot Enote za transfuzijsko dejavnost (ETD) znotraj CTM UKC MB. Kri zbrano v CTM MB, ETD Ptuj in ETD MS testiramo in predelujemo v krvne komponente. S kakovostnimi krvnimi komponentami oskrbujemo oddelke UKC Maribor, SB Ptuj in SB Murska Sobota.
V okviru laboratorijske dejavnosti sodelujemo pri diagnostiki na sekundarnem in terciarnem nivoju hospitaliziranih in ambulantnih bolnikov ter nosečnic.
V okviru klinične in ambulantne dejavnosti opravljamo terapevtsko in ambulantno obravnavo za hospitalizirane in ambulantne bolnike.     
V okviru sistema vodenja kakovosti izvajamo aktivnosti za ohranitev, nadzor in izboljševanje sistema vodenja kakovosti na vseh področjih delovanja CTM.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem