S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Oddelek za patologijo

Pod vodstvom dr. Franceta Hribarja je bila v mariborski bolnišnici leta 1930 organizirana prosektura v skromnih prostorskih, kadrovskih in delovnih razmerah.
Patološko-anatomska in sodno-medicinska služba se je korenito spremenila in se začela razvijati po sodobnih načelih po drugi svetovni vojni. Strokovni razvoj je zahteval usmeritev patološke morfologije na posamezna medicinska področja: gastroenterološko patologijo, nevropatologijo, ginekološko patologijo, razvili so sodobno citopatološko in histopatološko diagnostiko. Na oddelku opravljajo obdukcije in sodnomedicinske obdukcije za celotno severovzhodno Slovenijo. Najpomembnejša dejavnost oddelka so histološki pregledi tkiv, odvzetih pri operacijah v mariborski, ptujski in murskosoboški bolnišnici. Imajo vrhunsko opremo, ki omogoča natančne rezultate pregledov. Na leto opravijo skoraj 190 tisoč storitev za bolnišnične bolnike in več kot 170 tisoč za ambulantne.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem