S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Inštitut za fizikalno in rehabilitacijsko medicino

Oddelek za medicinsko rehabilitacijo

Začetki Inštituta segajo v leto 1960, ko je bil v mariborski bolnišnici ustanovljen Zavod za rehabilitacijo, ki je leta 1985 je prerasel v samostojni oddelek. Leta 2008 se je preimenoval v Inštitut za fizikalno in rehabilitacijsko medicino (IFRM).

IFRM predstavlja samostojno strokovno in organizacijsko enoto v okviru skupnih medicinskih služb UKC Maribor.

IFRM nima lastnih postelj, izvajajo funkcionalno diagnostiko in medicinsko rehabilitacijo za ambulante in stacionarne bolnike. Organizacijsko so razdeljeni na dva vsebinska področja:

  1. ambulantno dejavnost, kjer izvajajo različne storitve zgodnje medicinske rehabilitacije ter funkcionalno diagnostiko za zunanje bolnike in
  2. hospitalno dejavnost, kjer opravljajo zgodnjo rehabilitacijo pri stacionarnih bolnikih in konzilijarno službo ter koordinirajo rehabilitacijsko dejavnost za potrebe celotnega UKC Maribor.

Posebno skrb namenjajo stacionarni obravnavi bolnikov s poudarkom na zgodnji rehabilitaciji po poškodbah, operacijah in po akutnih obolenjih. Na IFRM izvajajo sonološko diagnostiko mišičnoskeletnega sistema, elektromionevrografske preiskave, lasersko triangulacijo, termografijo in izokinetiko.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem