Preskoči na vsebino
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja

Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Predstojnica Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja: prim. dr. Božena Kotnik Kevorkijan, dr. med., spec. infektologije

Strokovna vodja zdravstvene nege: Irena Knuplež, dipl. m. s.

Tajnica oddelka: Tadeja Kolar, 02 321 26 57


Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja je drugi največji oddelek za obravnavo infekcijskih bolezni v Sloveniji in vključuje tudi Enoto za intenzivno infektologijo, ki se trenutno nahaja na 3. etaži Klinike za kirurgijo. 

Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja se je z dnem 8. 12. 2023, zaradi predvidene novogradnje oddelka, preselil v prostore v stavbi Oddelka za psihiatrijo. Več preberite tukaj.

Na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja bolnišnično zdravijo bolnike s težkimi poteki in zapleti infekcijskih bolezni.

Akutno oboleli infekcijski bolniki so obravnavani v urgentni infekcijski ambulanti, ki deluje 24 ur dnevno. Na oddelku izvajajo splošno in subspecialistično infektološko dejavnost (ambulanta za lymsko boreliozo, ambulanta za virusne hepatitise, ambulanta za preventivo in testiranje na HIV). Zdravniki infektologi izvajajo konziliarno in konzultantsko dejavnost o infekcijskih boleznih, bolnišničnih okužbah ter o smotrni rabi protimikrobnih zdravil za celoten UKC, na voljo pa so za telefonske konzultacije tudi zunanjim zdravstvenim in drugim ustanovam.