S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Organizacija in dejavnost službe zdravstvene nege

V UKC Maribor je zdravstvena nega organizirana kot samostojna služba, ki je odgovorna za stroko zdravstvene nege, za učinkovito organizacijo dela in za gospodarno uporabo razpoložljivih virov v zdravstveni negi.

V Službi zdravstvene nege delujejo naslednji organi:

  • pomočnik direktorja UKC za zdravstveno nego,
  • strokovni svet za zdravstveno nego,
  • kolegij strokovnih vodij zdravstvene nege,
  • koordinacija strokovnih vodij zdravstvene nege klinik in
  • koordinacija strokovnih vodij zdravstvene nege klinike in samostojnih oddelkov.

Temeljna dejavnost Službe zdravstvene nege je zagotavljanje zdravstvene nege vsem pacientom, ki se zdravijo v UKC Maribor.

Služba zdravstvene nege zagotavlja proces zdravstvene nege pacientov 24 ur dnevno z izmenskim delom, v ambulantno in drugo funkcionalno dejavnost pa se izvajalci zdravstvene nege vključujejo kot stalni člani zdravstvenih timov.

V Službi zdravstvene nege je vzpostavljena dinamična organiziranost timskega dela, kjer izvajalci zdravstvene nege sledijo potrebam pacientov po zdravstveni negi na posameznih programskih področjih. Dinamično organiziranost vzpostavljamo z računalniškim programom “Kategorizacija zahtevnosti bolnišnične zdravstvene nege” za dnevno kategoriziranje vseh pacientov in z računalniškim programom “Urnik” z dnevnim spremljanjem dinamike prisotnosti izvajalcev zdravstvene nege na posameznih deloviščih.

V Službo zdravstvene nege je organizacijsko vključena tudi “Organizacijska enota za logistiko pacientov in materialov”, ki zagotavlja spremstvo in prevoz pacientov pri med oddelčni zdravstveni obravnavi.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem