S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Oddelek za urologijo

Po zaslugi prizadevanj Martina Kolenca, dr. med., je mariborska bolnišnica dobila urologijo že leta 1951, saj se je pokazala potreba po posebni zdravstveni obravnavi bolezni ledvic, nadledvične žleze, organov male medenice in zunanjih moških spolnih organov.
Kljub občasnim hudim kadrovskim stiskam smo sledili sodobnim diagnostičnim in terapevtskim tokovom, saj smo zelo zgodaj uvedli radioizotopske preiskave in minimalne invazivne operacije. Z novimi aparaturami, predvsem pa z laparoskopsko kirurgijo, opravljamo številne zapletene operativne posege brez velikih obremenitev za bolnika. Nadaljnji strokovni razvoj oddelka pomeni uvajanje novih endoskopskih kirurških metod in razvijanje kirurgije sečnice.

Oddelek ima 44 postelj, od tega 6 v sobi za intezivno nego, na leto obravnavamo več kot 2600 bolnikov, povprečna ležalna doba je 6,8 dneva. Največ bolnikov se zdravi zaradi malignih obolenj prostate, ledvic in mehurja.

 
Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem