S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Za bolnike in svojce


PO TELEFONU:
vsak delovni dan med 9.00 - 11.00 na tel. št. 02/321-26-66.

OSEBNO:
vsak delovni dan med 11.00 – 13.00 v pisarni za naročanje bolnikov v ambulantnem delu Oddelka za kožne in spolne bolezni.

PO POŠTI:
napotnice pošljete na Oddelek za kožne in spolne bolezni, Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor (predlagamo priporočeno) in v nekaj dneh dobite domov termin za pregled ali poseg.

INFORMACIJE O BOLNIKIH:
od 14-15 ure pri sobnem zdravniku.

ŠOLA ATOPIJSKEGA DERMATITISA

Oddelek za kožne in spolne bolezni organizira Šolo atopijskega dermatititsa (brezplačno), ki je namenjena vsem bolnikom z atopijskem dermatitisom. Cilj šole je informirati bolnike in njihove svojce o pravilnem načinu zdravljenja in ustrezni negi kože.
Predavanja in delavnica bodo koristili bolnikom in svojcem, ki potrebujejo pomoč pri obvladovanju bolezni ali pa samo kakšen nasvet, zato vas vabimo, da se nam pridružite in udeležite Šole atopijskega dermatitisa.

Program Šole atopijskega dermatitisa:

  1. Potek bolezni in zdravljenje atopijskega dermatitisa (Tijana Orešič Barač, dr.med. spec. dermatovenerolog)
  2. Nega kože bolnikov z atopijskim dermatitisom in uporaba lokalnih preparatov (Mojca Bombek, SMS; Mediha Keranović, SMS; Liljana Kralj, mag.zdrav.nege)
  3. Interaktivna delavnica o negi kože, uporabi lokalne terapije in svetovanje(Tijana Orešić-Barać, dr.med. spec. dermatovenerolog; Mojca Bombek, SMS; Mediha Keranović, SMS; Liljana Kralj, mag.zdrav.nege)

V kolikor se želite udeležiti izobraževanja ali imate kakšno vprašanje vas prosimo, da pokličete na telefon: 02-321-27-27, vsak delovnik med 12.00-14.00.ŠOLA LUSKAVICE Oddelek za kožne in spolne bolezni organizira Šolo luskavice (brezplačno), ki je namenjena vsem bolnikom z luskavico in njihovim svojcem. Cilj šole je informirati bolnike in njihove svojce o značilnostih luskavice ter razpoložlivih možnostih zdravljenja luskavice, vključno z uporabo bioloških zdravil za zdravljenje luskavice.

Predavanja in delavnica bodo koristili bolnikom in svojcem, ki potrebujejo pomoč pri obvladovanju bolezni ali pa samo kakšen nasvet, zato vas vabimo, da se nam pridružite in udeležite Šole luskavice.

Program Šole luskavice:

  1. Potek bolezni in zdravljenje luskavice (prim. mag. Pij B. Marko, dr.med., spec. dermatovenerolog, asist. dr. Katarina Trčko, dr.med., spec. dermatovenerolog; asist. dr. Maruška Marovt, dr. med. spec. dermatovenerolog)
  2. Nega kože bolnikov z luskavico in uporaba lokalnih preparatov (Zdenka Špindler, dipl.m.s.; Ksenija Kramberger, dipl.m.s.; Liljana Kralj, mag. zdrav.nege)
  3. Interaktivna delavnica o negi kože, uporabi lokalne terapije, svetovanje in rokovanje z biološkimi zdravili (Zdenka Špindler, dipl.m.s.; Ksenija Kramberger, dipl.m.s.; Liljana Kralj, mag. zdrav.nege)

V kolikor se želite udeležiti izobraževanja ali imate kakšno vprašanje vas prosimo, da pokličete na telefon: 02-321-27-27, vsak delovnik med 12.00-14.00.


Kriteriji za triažiranje napotnic glede na stopnjo nujnosti:

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem