Preskoči na vsebino
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
slovenski jezik angleški jezik nemški jezik ruski jezik kitajski jezik Dostopnost Išči

Čas obiskov

Spoštovani,

ker je naša ustanova določena kot COVID bolnišnica hkrati pa pojavljanje novih žarišč narekuje nadaljevanje z ukrepi varovanja bolnikov in zaposlenih, v UKC Maribor še vedno velja splošna prepoved obiskov. Obiski se izjemoma dovolijo po predhodnem dogovoru s predstojnikom oddelka.

Število spremljevalcev v Urgentnem centru je omejeno na 1 zdravo osebo, možno samo za spremstvo otrok in spremstvo dementnim/kognitivno oslabelim bolnikom oziroma starostnikom. Vljudno prosimo, da za ostale bolnike (z dokumentacijo) pustite svojo številko telefona, da vas bo osebje lahko po potrebi poklicalo.

Uporaba zaščitne maske je v UKC Maribor obvezna za vse. Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosimo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo. Pacienti se testirajo na SARS CoV 2 pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo.


Hvala za razumevanje.