S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Oddelek za travmatologijo

 

Večji strokovni razmah in sodobne načine zdravljenja poškodb je oddelek doživel v začetku 60-ih let prejšnjega stoletja. Travmatologija je dolgo časa veljala za dokaj neprivlačno vejo medicine, zaradi takrat pretežno konzervativnega načina zdravljenja poškodb. Zaradi novih aparatur in novih trendov, ki so se pojavili v Evropi, so začeli v 60-ih letih zdraviti zlome in poškodbe vse bolj operativno. Mariborski travmatologi so torej zelo zgodaj začeli uvajati takrat najsodobnejše metode zdravljenja zlomov z osteosintezo. 


Na oddelku izvajamo celovito kirurško oskrbo vseh poškodb po najsodobnejših metodah. Posebno pozornost posvečamo tudi zdravljenju poškodb z manj invazivnimi dostopi in artroskopskemu načinu oskrbe poškodb. Ukvarjamo se tudi s pedagoškim delom in znanstveno-raziskovalnim delom. Tesno sodelujemo tudi z drugimi medicinskimi strokami. 

Travmatološki oddelek ima 90 postelj, na leto oskrbi več kot 3600 bolnikov, ki ostanejo v bolnišnici povprečno 7,3 dni. V letu dni oskrbimo več kot 7000-8000 poškodb.

 
Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem