S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Oddelek za torakalno kirurgijo

Oddelek za torakalno kirurgijo Kirurške klinike UKC Maribor je visoko specializiran regijski center, ki opravlja ambulantno in hospitalno dejavnost na sekundarnem in terciarnem nivoju. Kirurško delo na torakalnem oddelku zajema obolenja pljuč, sapnika in plevralnega prostora, medpljučja, požiralnika z zgornjo tretjino želodca, trebušne prepone, žleze ščitnice in obščitnic, dojke, široko paleto torakoskopskih posegov in vstavljanje srčnih spodbujevalnikov.
Zaradi zapletenosti torakalne patologije sodelujemo torakalni kirurgi v številnih interdisciplinarnih timih in v tesni horizontalni in vertikalni povezanosti s specialisti različnih internističnih, kirurških, onkoloških in radioloških specialnosti. Velik poudarek namenjamo znanstveno-raziskovalnemu, publicističnemu in pedagoškemu delu. Aktivno sodelujemo na številnih domačih in tujih kongresih, prispevke imamo objavljene tudi v najuglednejših strokovnih revijah, smo soavtorji različnih strokovnih učbenikov, ob tem pa aktivno sodelujemo v pedagoškem procesu študentov medicinske fakultete in Fakultete za zdravstvene vede. Dva doktorja znanosti z akademskim nazivom profesorja, dva magistra znanosti in dva doktoranda so dvigovali in še dvigujejo akademsko raven delovanja oddelka.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem