S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Oddelek za plastično in rekonstruktivno kirurgijo

Oddelek za plastično in rekonstruktivno kirurgijo, je samostojen oddelek v okviru Kirurške klinike UKC Maribor. Zagotavlja ambulantno in bolnišnično oskrbo več kot 500.000 prebivalcem Podravske, Pomurske, Koroške in deloma Savinjske regije. Na zdravljenje prihajajo tudi bolniki iz drugih predelov Slovenije in v manjšem številu iz tujine.

Oddelek zagotavlja sekundarne in terciarne zdravstvene storitve s področja plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, kirurgije roke in opeklin. Je eden izmed dveh opeklinskih centrov v državi. Štiriindvajset urno zdravstveno oskrbo zagotavlja ekipa zdravnikov, specialistov plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, ekipa zdravstvene nege in ekipa administracije. Kvalitetno in pravočasno oskrbo omogoča dobro sodelovanje z drugimi oddelki in službami UKC Maribor ter zdravstvenimi in drugimi ustanovami v republiki Sloveniji in tudi v tujini. 

Oddelek je bil ustanovljen leta 1955. Njegova ustanoviteljica in dolgoletna predstojnica Prof. dr. Zora Janžekovič, dr. med,. je s svojo izvirno metodo kirurškega zdravljenja opeklin ponesla ime ne samo oddelka, temveč tudi celotne Slovenske medicine v svetovno strokovno in laično javnost. Vse na oddelku zaposlene kasnejše generacije smo na pionirje plastične in rekonstrukcijske kirurgije v Mariboru  izjemno ponosne in se trudimo, v okviru finančnih možnosti in strateškega načrta ustanove, delo nadaljevati na osnovi že takrat visoko postavljenih strokovnih in etičnih standardov.    

 
Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem