S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Focus in CD
Projekt Focus in CD, sofinanciran s strani programa Interreg Central Europe je trajal 36 mesecev. V njem je sodelovalo 12 partnerjev iz petih držav Centralne Evrope. Zdravo in aktivno staranje sta bila dva izmed temeljnih izzivov Evropske unije v času trajanja projekta, sploh v današnjem času, ko se prebivalstvo stara, življenjska doba pa daljša. Da bi dosegli te cilje in zagotovili trajnostno zdravsteveno oskrbo v Centralni Evropi, je izredno pomembna zgodnja preventiva kroničnih bolezni, ki imajo močan vpliv na blaginjo prebivalstva. Pomanjkanje razvoja in promocije kvalitetnih inovativnih zdravstvenih stroritev, modelov obravnave bolnikov in izobraževanj imajo močan negativni učinek.

Da bi se soočili s tem izzivom, je projekt Focus in CD razvil, implementiral in testiral inovativni model obravnave bolnika s celiakijo, vzpostavil sistem e-izobraževanj za zdravstveno osebje in pilotno testiral inovativne storitve.

Partnerji:

Projektni partnerji so bili: Mestna občina Maribor (vodilni partner), Univerzitetni klinični center Maribor, Slovenija, E-zavod – zavod za projektno svetovanje, raziskovanje in razvoj celovitih rešitev, Slovenija, Klinikum der Ludwig-Maximilians-Universität München, Nemćija, Heim Pal Hospital Budapest, Madžarska, Universita degli Studi di Trieste, Italija, Instituto Burlo Garafolo Trieste, Italija, Klinički bolnčki centar Rijeka, Hrvaška, Udruga oboljelih od celijakije Primorsko – goranske županije Rijeka, Hrvaška, Društvo za celiakijo iz Budimpešte, Madžarska in Kinder Stiftung München, Nemčija, ter Primorsko – Goranska županija, Hrvaška.

Druge informacije

Naziv projekta: Innovative patient centered health care services - advantages of establishing a close CE network in celiac disease patient health care
Vrsta projekta: Neinvesticijski
Faza projekta: Zaključen
Trajanje: 1.6.2016 – 31.5.2019
Program sofinanciranja: Interreg Central Europe Programme
Finančna konstrukcija: 1.885.419,00 EUR, skupna vrednost projekta
Logotipi partnerjev:

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem