S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Novice

Sprejetje Slovenije v evropsko mrežo infrastrukturnih centrov Euro-BioImaging


Slovenski konzorcij infrastrukturnih centrov (SiMBioN), ki se ukvarjajo z biomedicinskim in biokemijskim slikanjem in katerega član je tudi UKC Maribor, je bil pod koordinatorstvom Univerze v Ljubljani, Medicinske fakultete, osnovan v letu 2018. Vizija tega konzorcija je bila povezovanje skupin, ki uporabljajo različne slikovne metode z namenom interdisciplinarnega pristopa k analizi bioloških in medicinskih vzorcev.


Za uspešnejše sodelovanje z infrastrukturnimi centri po Evropi je Konzorcij sprožil pobudo za vključitev v evropsko mrežo infrastrukturnih centrov Euro-BioImaging. Odločitev za vključitev je ob podpori Ministrstva za izobraževanje znanost in šport sprejela vlada Republike Slovenije in se zavezala k obveznostim, ki jih imajo države članice Euro-BioImaginga. Vlogo za včlanitev Slovenije je obravnaval upravni odbor Euro-BioImaginga in na seji 5. maja 2020 sprejel Slovenijo kot svojo polnopravno članico.


Vključitev Slovenije v Euro-BioImaging omogoča njenim raziskovalcem dostop do vrhunske opreme v evropskih infrastrukturnih centrih, sodelovanje v evropskih infrastrukturnih projektih in sodelovanje v načrtovanju vizije razvoja evropske infrastrukture na področju biomedicinskih slikovnih metod.


Ob vključitvi Slovenije v organizacijo Euro-BioImaging je bil na njeni spletni strani objavljen intervju s koordinatorjem slovenskega konzorcija, prof. dr. Petrom Veraničem, dostopen na spletni povezavi:


https://www.eurobioimaging.eu/news/slovenia-joins-....

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem