S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Dejavnost oddelka

Dejavnost oddelka
Oddelek za očesne bolezni zagotavlja neprekinjeno 24-urno zdravstveno varstvo za celotno severo-vzhodno Slovenijo in opravlja v tem času vse potrebne nujne preglede in posege (700.000 prebivalcev). Hkrati zagotavlja neprekinjeno nujno konziliarno dejavnost za potrebe celotne bolnišnice. Na oddelku deluje sprejemna, urgentna, konziliarna in splošna ambulanta. 

 

Kot drugi največji oftalmološki center v državi ima številne subspecialistične ambulante in kabinete: Ambulanta za diabetike, Kabinet za glavkom, Ambulanta za zdravljenje makule, Kabinet za lasersko zdravljenje, Kabinet za kontaktne leče, Ambulanta za fluoresceinsko angiografijo, Ambulanta za UZ diagnostiko, Ambulanta za keratoplastiko in refraktivno kirurgijo, Ambulanta za nedonošenčke, Kabinet za ortoptiko in pleoptiko in Ambulanta za presejanje diabetične retinoaptije. 

 

Na oddelku se izvajajo številne operacije po najsodobnejših smernicah stroke. Večinoma so to očesne operacije kot je operacija sive mrene z implantacijo umetne leče, glavkomske operacije, zdravljenje bolezni makule z intravitrealnimi aplikacijami anti –VEGF ne glede na vzrok, operacije škile, okuloplastične operacije,  enukleacije zrkla z implantacijo orbitalnega implanta, rekonstrukcije sprednjega segmenta, kombinirane dvojne in trojne operacije, transplantacije roženice, operacije različnih tumorjev in drugi manjši posegi. Na oddelku neprekinjeno primarno oskrbimo vse poškodbe zunanjih delov očesa in samega zrkla.

 
Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem