S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Raziskovalna, publicistična in pedagoška dejavnost

Vključeni so v različne domače in mednarodne raziskovalne projekte na področju dermatovenerologije. Največji delež raziskovalne dejavnosti predstavljajo psoriaza, dedno pogojene dermatološke bolezni in spolno prenosljive bolezni.


Publicistična dejavnost zajema večje število objav v domačih in mednarodnih strokovnih, znanstvenih ter poljudnih revijah. Sodelovali so pri pripravi vseh treh izdaj učbenika Kožne in spolne bolezni, ki predstavlja osnovno študijsko gradivo na področju dermatovenerologije za študente medicine.


Vsako leto v začetku novembra organizirajo mednarodno strokovno srečanje Dermatološki dnevi v Mariboru, ki je namenjeno dermatologom in zdravnikom drugih specialnosti. Izvajajo celovito pedagoško dejavnost na področju dermatovenerologije v sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije, Medicinsko fakulteto Univeze v Mariboru, Fakulteto za zdravstvene vede Univerze v Mariboru in Srednjo zdravstveno in kozmetično šolo Maribor.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem