S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

​COVID19 - Zagotovitev ključne medicinske in osebne varovalne opreme zaradi epidemije

COVID19 - Zagotovitev ključne medicinske in osebne varovalne opreme zaradi epidemije


Evropska unija je namenila za operacijo COVID19 - Zagotovitev ključne medicinske in osebne varovalne opreme zaradi epidemije 66.495.000,00 EUR. V okviru te operacije je UKC Maribor po Pogodbi o sofinanciranju nabave medicinske opreme v okviru operacije »COVID19 – Zagotovitev ključne medicinske in osebne varovalne opreme zaradi epidemije« št. C2711-20-053211 pridobil 5.582.868 EUR za nabavo njuno potrebne opreme za zdravljenje COVID19 pacientov.


Namen operacije

Namen operacije je zagotoviti javnim zdravstvenim zavodom nakup ustrezne osebne, varovalne, zaščitne in medicinske opreme za učinkovito in varno delo s pacienti, ki imajo znake okužbe s COVID-19.


Glavni cilj

Glavni cilj operacije je ureditev in priprava delovnega okolja, primernega za obravnavo zdravljenja pacientov s COVID-19.


Drugi cilji

Cilji operacije so tudi prispevanje k zmanjševanju vpliva pandemije na celotno življenje in delovanje družbe in države, zagotavljanje učinkovitega ukrepanja zdravstva v času pandemije, zmanjšanje vpliva pandemije na obolevnost in umrljivost prebivalstva, zagotavljanje pravočasnega in učinkovitega izvajanja javno zdravstvenih preventivnih ukrepov, zagotavljanje učinkovitega in čim bolj nemotenega delovanja zdravstvene oskrbe, zagotavljanje normalnih pogojev za delo osebja in kvalitetne storitve, varnost, dostopnost ter enake možnosti za zdravljenje.


Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si

Spletna stran projekta: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/cov...

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem