S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Raziskovalna, publicistična in pedagoška dejavnost

Oddelek je bil v preteklosti vključen v več raziskovalnih projektov na državnem in tudi mednarodnem nivoju. Natančnejši podatki ter bibliografija zdravnikov je razvidna na spletnih straneh:

Zdravniki smo vključeni v mednarodna združenja (EULAR) ter slovenska strokovna združenja (Revmatološka sekcija SZD).
Oddelek aktivno sodeluje z oddelki znotraj bolnišnice (Oddelek za laboratorijsko diagnostiko, Oddelek za nefrologijo, Oddelek za ortopedijo, Oddelek za plastično kirurgijo), z revmatološko kliniko v Ljubljani, občasno pa tudi z revmatologiji iz Gradca in Dunaja.

Pedagoški proces
Zdravniki in diplomirane medicinske sestre so vključeni v izobraževalni proces na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani ter Visoki zdravstveni šoli Univerze v Mariboru.

Strokovna srečanja
Zdravniki redno sodelujejo na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih kot aktivni udeleženci (razvidno na spletni strani Cobissa), aktivno smo vključeni kot organizatorji in predavatelji na vsakoletnih srečanjih internistov in splošnih zdravnikov "Iz prakse za prakso" v organizaciji Kliničnega oddelka za interno medicino.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem