Preskoči na vsebino
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
slovenski jezik angleški jezik nemški jezik ruski jezik kitajski jezik Dostopnost Išči

Za bolnike in svojce


Svojci, ki potrebujejo informacijo o zdravstvenem stanju hospitaliziranih pacientov na Oddelku za pljučne bolezni, lahko pokličejo vsak delovnik med 8.00 in 12.00 na telefonsko številko: 02/603-64-07.Ambulante:

Za pregled v naših ambulantah se lahko naročite vsak delovni dan po telefonu od 7.00 do 8.00 in od 13.30 do 14.30 na telefonsko številko 02 621 64 32.


Kako do nas ?

Oddelek za pljučne bolezni je dislociran oddelek UKC Maribor. Oddelek se nahaja na Slivniškem Pohorju, ob cesti, ki pelje iz Hoč na Areh..

Na oddelku je telefonska govorilnica na kartico, avtomat za brezalkoholne pijače, tople napitke in manjše prigrizke. Pred oddelkom je urejen parkirni prostor.

Najbližja trgovina, banka in pošta so v Hočah.

Obiski

Ker se na našem oddelku zdravijo bolniki z nalezljivimi boleznimi, veljajo za obiskovalce posebna pravila. Otrokom do 14. leta starosti obiski niso dovoljeni. V bolniški sobi sta lahko pri posameznem bolniku hkrati največ dva obiskovalca.

Obiski so vsak dan od 16.00 do 17.00 ure, med vikendi in prazniki pa od 13.00 do 15.00 ure. Izven tega časa so obiski možni le izjemoma, po dogovoru s sobnim zdravnikom.

Informacije o zdravstvenem stanju bolnikov:

posreduje svojcem sobni zdravnik vsak delovni dan v dopoldanskem času, najbolje osebno, le izjemoma telefonsko. Zaželeno je, da se informira le ena oseba (najbližji svojec oz. oseba, ki jo imenuje bolnik).