Preskoči na vsebino
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
slovenski jezik angleški jezik nemški jezik ruski jezik kitajski jezik Dostopnost Išči

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

DRUŠTVO ONKOLOŠKIH BOLNIKOV SLOVENIJE

  • Poljanska cesta 14
  • Ljubljana
  • Uradne ure od 9. ? 13. ure.
  • Tel:01 430 32 63
  • GSM: 041 835 460
  • Fax: 01 430 32 64
  • E-mail: dobslo@siol.net
  • http: www.onkologija.org

POT K OKREVANJU
Program Pot k okrevanju – organizirana samopomoč bolnikov z rakom, vključuje individualno in skupinsko samopomoč. Osnovno poslanstvo je pomoč na poti okrevanja in rehabilitacije, saj bolniki/bolnice z medsebojno pomočjo in izmenjavo izkušenj ob strokovnem vodenju laže premagujejo stiske, ki jih prinaša življenje z boleznijo. Prostovoljec/ka je lahko vsakdo, ki je najmanj pred dvema letoma uspešno prestal zdravljenje raka, je dobro rehabilitiran, telesno in duševno zdrav in je opravil začetno usposabljanje.
Upoštevati mora pravila programa ?Pot k okrevanju?, ki je del mednarodnega gibanja Reach to Recovery International. S to dejavnostjo je prva začela Terese Lasser, leta 1952 v Ameriki. V Evropo jo je leta 1974 uvedla Francine Timothy, ki je pomagala pri uvajanju prostovoljnega dela tudi v Sloveniji. Zahvaljujoč vztrajnosti naše prve prostovoljke Vide Zabric je bil program Pot k okrevanju leta 1984 uveden na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, in se nato razširil še po drugih bolnišnicah. Z letom 2012 so se prostovoljke na UKC Maribor preselile v Info center v stavbi 3, tretje nadstropje.

OBISK PROSTOVOLJKE
Za obisk prostovoljke se lahko odločite že v času bivanja v bolnišnici ali kadarkoli po odpustu. Pogovor s prostovoljko, kot tudi društvene publikacije so vam lahko v pomoč na Vaši poti okrevanja.

PROSTOVOLJKE LAHKO OBIŠČETE
V info center Maribor, ki deluje v UKC Maribor v stavbi 3., tretje nadstropje vsak torek in četrtek med 13. in 15. uro. Lahko pokličete tudi na tel.: 051 383 903

KAJ MORATE VEDETI O OBISKU PROSTOVOLJKE
Prostovoljka za program individualne pomoči programa ?Pot k okrevanju? deluje v okviru Društva onkoloških bolnikov Slovenije in je za svoje delo posebej usposobljena. Tudi prostovoljka je bila operirana na dojki, oziroma je najmanj pred dvema letoma uspešno prestala zdravljenje in se je uspela celostno dobro rehabilitirati. Izročila vam bo knjižico s koristnimi informacijami, navodili in nasveti, revijo Okno ( glasilo Društva onkoloških bolnikov Slovenije) in, če potrebujete tudi začasno protezo. Vse je brezplačno.
Pogovor s prostovoljko je zaupne narava ? prostovoljka je po etiki zavezana k molčečnosti.

ŽELIMO VAM ČIM PREJŠNJE OKREVANJE!