S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

DRUŠTVO ONKOLOŠKIH BOLNIKOV SLOVENIJE

  • Poljanska cesta 14
  • Ljubljana
  • Uradne ure od 9. ? 13. ure.
  • Tel:01 430 32 63
  • GSM: 041 835 460
  • Fax: 01 430 32 64
  • E-mail: dobslo@siol.net
  • http: www.onkologija.org

POT K OKREVANJU
Program Pot k okrevanju – organizirana samopomoč bolnikov z rakom, vključuje individualno in skupinsko samopomoč. Osnovno poslanstvo je pomoč na poti okrevanja in rehabilitacije, saj bolniki/bolnice z medsebojno pomočjo in izmenjavo izkušenj ob strokovnem vodenju laže premagujejo stiske, ki jih prinaša življenje z boleznijo. Prostovoljec/ka je lahko vsakdo, ki je najmanj pred dvema letoma uspešno prestal zdravljenje raka, je dobro rehabilitiran, telesno in duševno zdrav in je opravil začetno usposabljanje.
Upoštevati mora pravila programa ?Pot k okrevanju?, ki je del mednarodnega gibanja Reach to Recovery International. S to dejavnostjo je prva začela Terese Lasser, leta 1952 v Ameriki. V Evropo jo je leta 1974 uvedla Francine Timothy, ki je pomagala pri uvajanju prostovoljnega dela tudi v Sloveniji. Zahvaljujoč vztrajnosti naše prve prostovoljke Vide Zabric je bil program Pot k okrevanju leta 1984 uveden na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, in se nato razširil še po drugih bolnišnicah. Z letom 2012 so se prostovoljke na UKC Maribor preselile v Info center v stavbi 3, tretje nadstropje.

OBISK PROSTOVOLJKE
Za obisk prostovoljke se lahko odločite že v času bivanja v bolnišnici ali kadarkoli po odpustu. Pogovor s prostovoljko, kot tudi društvene publikacije so vam lahko v pomoč na Vaši poti okrevanja.

PROSTOVOLJKE LAHKO OBIŠČETE
V info center Maribor, ki deluje v UKC Maribor v stavbi 3., tretje nadstropje vsak torek in četrtek med 13. in 15. uro. Lahko pokličete tudi na tel.: 051 383 903

KAJ MORATE VEDETI O OBISKU PROSTOVOLJKE
Prostovoljka za program individualne pomoči programa ?Pot k okrevanju? deluje v okviru Društva onkoloških bolnikov Slovenije in je za svoje delo posebej usposobljena. Tudi prostovoljka je bila operirana na dojki, oziroma je najmanj pred dvema letoma uspešno prestala zdravljenje in se je uspela celostno dobro rehabilitirati. Izročila vam bo knjižico s koristnimi informacijami, navodili in nasveti, revijo Okno ( glasilo Društva onkoloških bolnikov Slovenije) in, če potrebujete tudi začasno protezo. Vse je brezplačno.
Pogovor s prostovoljko je zaupne narava ? prostovoljka je po etiki zavezana k molčečnosti.

ŽELIMO VAM ČIM PREJŠNJE OKREVANJE!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem