S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Laparoskopsko zdravljenje gastroezofagealne refluksne bolezni (GERB)

Uvod

 

Gastroezofagealna refluksna bolezen je kronična bolezen prebavil, ki pomembno vpliva na kakovost življenja. Nastane kadar mišica zapiralka med želodcem in požiralnikom ne deluje normalno. Posledica je prekomerno vračanje želodčne vsebine v požiralnik, ki poškoduje sluznico požiralnika ( slika1 (24 KB)). Če je ne zdravimo, lahko pride do zapletov (npr. zožitev požiralnika, rak požiralnika). V primeru kirurškega zdravljenja je metoda izbora laparoskopska fundoplikacija.

 

Laparoskopska fundoplikacija je varen poseg, ki ga na našem oddelku izvajajo izkušeni kirurgi. Metoda je učinkovita in izboljša kakovost bolnikovega življenja. Zaradi manjše invazivnosti operacije in manjših rezov imajo pacienti po operaciji manj bolečin, hospitalizacije je krajša, vrnitev k normalnim aktivnostim zgodnejša. Rezultati operacij so dobri in kar je najpomembneje, zadovoljstvo pacientov je veliko.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem