S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Oddelek za kardiologijo in angiologijo

Interni oddelek je bil leta 1973 že razdeljen na odseke, leta 1993 pa je nastal tudi oddelek za kardiologijo in angiologijo.
K razmahu dejavnosti so v veliki meri prispevali novi diagnostični postopki in uspehi pri zdravljenju. Prav v kardiologiji je opazen najhitrejši razvoj diagnostičnih in terapevtskih metod, sprva neinvazivnih, izrazito naraščanje števila bolnikov z boleznimi srca in srčnega ožilja pa je terjalo tudi uvajanje invazivnih metod. Po dolgih letih gostovanja na radiološkem oddelku so leta 2001 odprli sodoben laboratorij za invazivno kardiološko diagnostiko in intervencijsko kardiologijo. Na kardiološkem oddelku sledijo sodobnim strokovnim tokovom tudi na področju elektrofiziologije in pri zdravljenju migetanja srčnih preddvorov. Prizadevanja oddelka so usmerjena v zgodnjo diagnostiko in zdravljenje, saj so tako rezultati najboljši. Opažajo naraščanje obravnav v kardiološkem kabinetu, več je tudi bolnikov s popuščanjem srca, kar je nov problem, saj oddelek prostorsko in kadrovsko na to ni pripravljen. Oddelek ima 46 postelj, na katerih se zdravi več kot 2000 bolnikov, postelje so zasedene več kot 87-odstotno, povprečna ležalna doba je nekaj več kot 7 dni.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem