Oddelek za REPRODUKTIVNO MEDICINO IN GINEKOLOŠKO ENDOKRINOLOGIJO
MENI VSEBINA

Uspešnost postopkov

Izide postopkov zunajtelesne oploditve redno spremljamo in analiziramo rezultate. Tak način nam omogoča takojšen nadzor nad kakovostjo dela in predstavitev uspešnosti zdravljenja. Popolne podatke o izzidu postopka smo lahko zbrali za leto 2018, ko smo opravili 1156 postopkov zunajtelesne oploditve s prenosom svežih zarodkov, 747 prenosov odmrznjenih zarodkov ter 370 postopkov intrauterinih inseminacij. Po teh postopkih je bilo 535 porodov, od tega 10,5% porodov dvojčkov. Skupaj se je rodilo 592 otrok.

Možnost zanositev in rojstva otroka, ki se od para do para razlikuje, je odvisna od značilnosti obeh partnerjev, kot so starost, vzrok neplodnosti, način življenja, spremljajoče bolezni itd. Uspešnost je odvisna tudi od poteka ciklusa, torej števila, zrelosti in kakovosti jajčnih celic, ter od deleža oploditve, deleža nadaljnjega razvoja zarodkov, števila prenesenih zarodkov itd.

02 321 24 62

Od pon. do pet.
9:00 - 12:00

ivf.mb@ukc-mb.si


SL HR RU
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem