Oddelek za REPRODUKTIVNO MEDICINO IN GINEKOLOŠKO ENDOKRINOLOGIJO
MENI VSEBINA

Kriobanka

V kriobanki shranjujemo zarodke, ki jih po postopkih zunajtelesne oploditve nismo prenesli v maternično votlino, pa tudi spolne celice moških in žensk, ki zaradi resnih bolezni potrebujejo zdravljenje s škodljivimi posledicami za njihovo reproduktivno sposobnost (kemoterapija, obsevanje, kirurški poseg). Pri bolnicah brez partnerja svetujemo zamrzovanje jajčnih celic. Da bi pridobili ustrezno število jajčnih celic, rast foliklov spodbujamo s hormonskimi zdravili in naredimo punkcijo foliklov, kot je opisano pri zunajtelesni oploditvi. Če spodbujanje ovulacije ni možno ali če ta negativno vpliva na potek osnovne bolezni, odvzamemo in zamrznemo tkivo jajčnika z nezrelimi jajčnimi celicami. Pri moškem zamrznemo več vzorcev semena, če pa so semenčice prisotne le v modih, odvzamemo in zamrznemo testikularno tkivo. 

 

Po Zakonu o zdravljenju neplodnosti lahko zarodke in spolne celice hranimo do pet let. Na željo moških in žensk lahko hranjenje spolnih celic  podaljšamo še za naslednjih pet let (47 KB).

 

02 321 24 62

Od pon. do pet.
9:00 - 12:00

ivf.mb@ukc-mb.si


SL HR RU
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem