Preskoči na vsebino

Promocija aktivnosti delovnih terapevtov ˝Podaj naprej˝ tudi v UKC Maribor

23. 02. 2012

Delovni terapevti v UKC Maribor bodo na svetovni dan prostovoljnih aktivnosti delovnih terapevtov ˝Podaj naprej˝, ki bo v soboto, 25. februarja, prostovoljno opravili 1 do 2 uri dobrega dela z namenom, da razširijo glas o pomenu in ciljih delovne terapije. Širši javnosti se bodo s predstavitvijo svojih aktivnosti predstavili tudi v ostalih centrih večjih mest (Ljubljana, Kranj, Lesce, Škofja Loka, Domžale, Ormož, Velenje in Idrija).

V UKC Maribor bo prostovoljna akcija potekala v soboto, 25. februarja v času med 14. in 16. uro v avli Klinike za kirurgijo. 13 delovnih terapevtov UKC Maribor zaposlenih na različnih področjih (pri delu s starostniki, pri delu z ljudmi s telesnimi okvarami po možganski kapi, po različnih poškodbah, kot tudi pri delu z ljudmi z duševnimi motnjami), bo s svetovanjem in prikazom aktivnosti delovne terapije širši javnosti predstavilo kako lahko delovna terapija posameznikom omogoča bolj kakovostno, samostojno in zadovoljno življenje.

Pobudnica svetovnega dneva ˝Podaj naprej - Global Day of Service Pay it Forward˝ je delovna terapevtka Karen Jacobs iz Univerze v Bostonu, bivša predsednica ameriškega združenja delovnih terapevtov (AOTA), ki želi s to pobudo doseči, da čim več delovnih terapevtov na ta dan po svojih močeh prostovoljno posveti vsaj eno do dve uri časa delovno terapevtskemu svetovanju, obravnavi, promociji v javnosti in s tem opravi dobro delo ter razširi glas o delovni terapiji. Organizator aktivnosti v Sloveniji je Študijski krožek promocija delovne terapije.

Na dan promocije bo na voljo za izjave Leonida Krajnc, dipl. del. terapevtka v UKC Maribor.

Povezava do dokumenta v PDF: DOKUMENT