Preskoči na vsebino

Otroški nasmeh za bolne malčke na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor

17. 01. 2012

(Maribor, 17. januar 2012)

V sejni sobi Klinike za pediatrijo UKC Maribor bo v sredo, 18. januarja 2012 ob 11. uri potekala predaja donacije podjetij Orbico, d.o.o. in M-Tehnika, d.d. Kliniki za pediatrijo UKC Maribor.

Podjetji Orbico (blagovna znamka Duracell) in M-Tehnika sta se tudi v minulem letu odločili, da bosta združili moči v dobrodelni akciji ˝PODARIMO OTROŠKI NASMEH˝. V akciji, ki je potekala v času od 24.11. do 31.12.2011 v vseh živilskih in tehničnih prodajalnah Mercator s tovrstno ponudbo, so zbrali 13 tisoč evrov. Z zbranim denarjem bodo Kliniki za pediatrijo darovali klimatske naprave za ambulantni center, ki bodo izboljšale kakovost bivanja otrok in njihovih staršev v času hospitalizacije.

Predstojnica Klinike za pediatrijo, doc. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., je skupaj s svojimi kolegi sestavila prioritetno listo nujnih potreb na oddelku, v okviru katere so se odločili za klimatizacijo ambulantnega centra: »V prvi vrsti potrebujemo klimatizirane prostore ambulantnega centra, saj je v dopoldanskem času v teh prostorih obravnava bolnikov neznosna. Gre namreč za majhne, izredno vroče prostore, ki so obrnjeni na vzhodno stran, izolacije pa ni«. Duracell in M-Tehnika bosta s to donacijo doprinesla k boljši opremljenosti Klinike za pediatrijo, ki skrbi za zdravje in dobro počutje otrok.

Po dogodku bodo na voljo za izjave:

• doc. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., predstojnica Klinike za pediatrijo UKC Maribor

• Eva Vesel, vodja maloprodajnih aktivnosti podjetja Orbico, d.o.o. in

• Viktorija Kovač, direktorica marketinga v M-Tehnika, d.d.

Fototermin predaje donacije je predviden ob 11.15.