Preskoči na vsebino
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
slovenski jezik angleški jezik nemški jezik ruski jezik kitajski jezik Dostopnost Išči

Osvežena COVID navodila za zaposlene, paciente in obiskovalce

01. 06. 2022

V prostorih UKC Maribor je nošenje zaščitne maske še vedno priporočljivo. Uporaba zaščitne maske pa je obvezna za vse zaposlene ob neposrednem delu s pacienti. Skrbimo za pravilno razkuževanje rok. Ohranili smo testiranje pacientov pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo.

Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosimo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo.

Obiski so omogočeni na Oddelku za perinatologijo (porodnišnica), vendar zgolj na eno zdravo odraslo osebo. Na ostalih oddelkih v UKC Maribor ostaja omejitev obiskov nespremenjena – obiski se zaenkrat dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi v primerih: hospitaliziran mladoletnik, hospitalizacije odraslih nad 7 dni, obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije, izjeme po presoji lečečega zdravnika. Če je obisk dovoljen, obiskovalcu ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT. Je pa priporočljivo nošenje zaščitne maske ter razkuževanje rok vsaj pred vstopom v prostor.