S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Vabilo na DAN ŽIL

14. 03. 2016

VABILO ZA MEDIJE

DAN ŽIL, posvečen PERIFERNI ARTERIJSKI BOLEZNI,

ki bo potekal v četrtek, 17. marca 2016,

od 15.30 do 18.00 v pritličju Klinike za interno medicino UKC Maribor.


Oddelek za kardiologijo in angiologijo Klinike za interno medicino UKC Maribor in Združenje za žilne bolezni Slovenije letos ponovno organizirata dan žil, ki bo posvečen periferni arterijski bolezni. V Mariboru se bo dogodek odvijal v četrtek, 17. marca 2016, od 15.30 do 18. ure v pritličju Klinike za interno medicino UKC Maribor. Zdravniki in medicinske sestre bodo na voljo za pojasnila o odkrivanju, zdravljenju in preprečevanju bolezni arterij spodnjih okončin, pripravili bomo tudi kratka predavanja. Merili bomo krvni tlak, tipali pulze na spodnjih okončinah, izmerili gleženjski indeks ter tako opredelili zdravje vaših arterij.

Ateroskleroza prizadene arterije v telesu in lahko povzroči smrtno nevarne zaplete, kot sta možganska ali srčna kap. Pogosto so prizadete tudi arterije spodnjih okončin; takrat govorimo o periferni arterijski bolezni. Bolezen se sprva kaže z bolečinami v mečih pri hoji in lahko napreduje do odmrtja (gangrene) prizadete okončine. Najbolj ogrožena skupina bolnikov so sladkorni bolniki, kadilci, bolniki s povišanim krvnim tlakom in holesterolom ter bližnji sorodniki bolnikov z boleznimi srca in ožilja. Pri vseh ogroženih bolnikih je izjemno pomembno, da bolezen odkrijemo pravočasno in jo pričnemo pravočasno zdraviti ter tako preprečimo usodne zaplete.
 
Vabimo Vas, da se preventivne akcije udeležite v čim večjem številu. Veseli bomo vašega obiska!
 
V imenu organizatorjev:
David Šuran, dr. med., spec. internist
Oddelek za kardiologijo in angiologijio UKC Maribor

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem