S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Svečani podpis konzorcijske pogodbe za zagotovitev finančnih sredstev za nabavo avtobusa za odvzem krvi

05. 02. 2013

Maribor, 5. februar 2013 – Center za transfuzijsko medicino (CTM) UKC Maribor s priključenimi Enotami za transfuzijsko dejavnost, ETD Ptuj in Murska Sobota, izvaja dejavnost preskrbe s krvjo za področje severovzhodne Slovenije. Že vrsto let pa je prisotna misel o nabavi avtobusa za odvzem krvi krvodajalcem, kar je v veliko državah že ustaljena praksa. V ta namen bo ustanovljen Konzorcij za zagotovitev finančnih sredstev za nabavo avtobusa za odvzem krvi na terenu. Poleg ustanovnih članic konzorcija, UKC Maribor in Območno združenje Rdečega križa, so članice še pravne osebe javnega in zasebnega prava ter fizične osebe.

Avtobus za odvzem krvi krvodajalcem na terenu bo omogočil učinkovito in kakovostno zbiranje krvi izven UKC Maribor ter tako prispeval k zagotavljanju zadostne preskrbe s krvjo v severovzhodni Sloveniji. Poleg promocije krvodajalstva bo imel pomembno vlogo pri zdravstveni ozaveščenosti prebivalstva. Oprema avtobusa bo sodobna, kakovostna ter v skladu s standardi in zahtevami stroke. Tako bo mogoče v enem dnevu opraviti odvzem krvi na več lokacijah, na primer združevanje terenov z nizkim številom krvodajalcev, kar danes pri racionalni organizaciji dela predstavlja veliko težavo. Na terenih z velikim številom krvodajalcev bo, ob sedanji organizaciji akcije, avtobus vsekakor omogočil hitrejše in učinkovitejše delovanje. Z avtobusom bodo lahko zbirali kri na prizorišču javnih kulturnih in športnih prireditev, pri večjih trgovskih centrih, šolah, in se na ta način približali krvodajalcu. Učinkovito in kakovostno zbiranje krvi z avtobusom za odvzem krvi bo izreden prispevek k zagotavljanju samozadostne preskrbe s krvjo in krvnimi pripravki v severovzhodni Sloveniji. Zato vas ob tej priložnosti vabimo na svečani podpis konzorcijske pogodbe na katerem bo podpisnik tudi direktor UKC Maribor, prim. dr. Gregor Pivec, dr. med.

Svečani podpis konzorcijske pogodbe

bo potekal na 26. seji Sveta Podravske regije

v četrtek, 7. 2. 2013 ob 12. uri

v Gradu Slovenska Bistrica (Grajska ulica 11, 2310 Slovenska Bistrica).


Na dogodku bodo pristojni na voljo za izjave.


Več informacij:
Tone Brumen, poslovni tajnik konzorcija - 041 634 885

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem