Predavanje o neplodnosti, 27. 1. 2020

17. 01. 2020

Spoštovani,

statistični podatki kažejo, da je v evropskem prostoru neploden vsak šesti do sedmi par, kar pomeni, da imajo mnogi pari težave z zanositvijo. Zmanjšana plodnost in neplodnost lahko povzročata pri paru številne dileme, odprta vprašanja in dvome. Pomembno je, da se seznanite z vzroki za neplodnost ter vsemi možnostmi in omejitvami zdravljenja neplodnosti, saj bo to pomembno prispevalo k prijaznosti in uspešnosti obravnave.

Vabimo vas na predavanje o neplodnosti in razgovor o tej temi. Predavali vam bodo strokovnjaki iz Oddelka za reproduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo, ki bodo ob koncu predavanj na voljo tudi za vaša vprašanja. Na elektronski naslov ivf.mb@ukc-mb.si nam lahko vprašanja posredujete že vnaprej! Srečanje je namenjeno neplodnim parom in vsem, ki jih to področje zanima.

Predavanje bo potekalo 27. januarja 2020 od 18.00 do 20.00, v predavalnici prim. dr. Zmaga Slokana, 16. nadstropje Klinike za kirurgijo, Univerzitetni klinični center Maribor.

Program:

• Ugotavljanje vzrokov in zdravljenje neplodnosti.
  • Laboratorijski del postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo.
  • Psihološki vidik obravnave neplodnosti.
  • Pogosta vprašanja neplodnih parov.
  • Vprašanja iz občinstva in odgovori strokovnjakov.

Vstop je prost, predhodna prijava ni potrebna. Vljudno vabljeni, veselimo se srečanja z vami.

Izr. prof. dr. Milan Reljič, dr. med., v imenu kolektiva Oddelka za reproduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo.