S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Pogoj PCT

14. 09. 2021

S 15. 9. 2021 stopi v veljavo Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. l. 146, 11. 9 .2021- priloga) v prvi alineji drugega odstavka 5. člena določa, da morajo pogoj PCT izpolnjevati vse osebe, ki so uporabniki storitev ali so prisotni pri izvajanju dejavnosti v okoljih v RS. Izjemo določa četrti odstavek 5. člena, ki pravi, da to ne velja v primerih nujne medicinske pomoči.


V UKC MB bomo dosledno upoštevali Odlok, hkrati pa pojasnjujemo, da pojem »nujna medicinska pomoč« ne opredeljuje le urgentnih stanj, pač pa tudi vse zdravstvene storitve, ki bi v primeru opustitve ali prestavitve na kasnejši termin lahko ogrozile ali poslabšale zdravstveno stanje pacienta. V primeru kakršnega koli dvoma bomo dosledno ščitili zdravje pacienta!


Od 15. 9. 2021 je torej potrebna predložitev dokazila vseh, ki prihajajo v UKC MB na preglede in koriščenje drugih zdravstvenih storitev, razen izjem v nadaljevanju.

Testiranje plača zavod za paciente v naslednjih primerih (navodila šifriranja testiranja po ustaljeni poti Q309 / Q312 / Q311):

  • nujna medicinske pomoči, kamor sodi Urgentni center (vključno z INP),
  • vse urgentne ambulante, vključno z ambulanto na psihiatriji,
  • onkološki pacienti,
  • pacienti na dializi,
  • pacienti z zdravstveno diagnozo, zaradi katere cepljenje ni dovoljeno.

Predložitev testa prav tako ni potrebna:

  • osebam, ki so mlajše od 12 let,
  • osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta, oz. odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase.

Samoplačniško testiranje za zunanje uporabnike je v UKC MB omogočeno v kontejnerjih, ki se nahajajo ob vhodu v UKC MB (iz smeri garažne hiše), oz. ob stavbi patologije.

Test se opravi po predhodnem plačilu (POS terminal).

Organizacija dela sodi pod okrilje Urgentnega centra.

Odpiralni čas za samoplačniško testiranje: 8:00 -18:00

Cena samoplačniškega testa: 9,50 EUR

E-mail: testiranje@ukc-mb.si


ODLOK o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem