S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Ozaveščanje o boleznih mrežnice, 15. - 17. 3. 2021

15. 03. 2021

V UKC Maribor (od 15. 3. do 17. 3. 2021) poteka akcija spodbujanja sladkornih bolnikov, da enkrat letno opravijo pregled vida. Akcija ozaveščanja o boleznih mrežnice poteka na stojnici avle Oddelka za očesne bolezni, kjer lahko prejmete strokovne knjižice s slikovnim gradivom in natančnimi opisi o bolezni, simptomih, posledicah in zdravljenju ter tudi osnovne informacije o naročanju na pregled oči. Bolezni očesne mrežnice so resen zaplet sladkorne bolezni, ki v napredovalni obliki ogroža vid in prispeva k invalidnosti. Je tudi glavni vzrok izgube vida med aktivno populacijo v starosti med 20. in 64. letom. Zato je zgodnje odkrivanje sprememb in pravočasno zdravljenje izrednega pomena pri zmanjšanju izgube vida. Dosedanji podatki kažejo, da ima kar približno 20 odstotkov sladkornih bolnikov znake bolezni mrežnice.


V okviru nacionalnega programa v UKC Maribor deluje Ambulanta za presejanje diabetične retinopatije. Pregledi so za sladkorne bolnike zelo pomembni, saj so ti bolniki zaradi sladkorne bolezni veliko bolj ogroženi. Preventivni programi potekajo na Oddelku za očesne bolezni UKC Maribor. Ukrepajte pravočasno, naročite se na telefonski številki 02 321 17 17, ali osebno v Centru za naročanje na Oddelku za očesne bolezni, 3. nadstropje, od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro. Pregled pri očesnem zdravniku enkrat na leto je del osnovne preventive pri bolnikih s sladkorno boleznijo. Ne izgubite vida zaradi sladkorne bolezni, izkoristite možnost preventivnega pregleda očesnega ozadja. S pregledom lahko sami preprečite slepoto. Vsaka vrstica šteje!


PRILOGA: Eylea_Presejanje DR v UKC MB_oglas_LEKTORIRAN.pdf

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem