Nova lokacija za odvzem krvi krvodajalcem

19. 03. 2020

Spoštovani,

kot zaščitni ukrep pri zagotavljanju varnega okolja za krvodajalce smo na Centru za transfuzijsko medicino spremenili lokacijo odvzemov krvi, ki bodo potekali izven bolnišničnega okolja, kar smo že od začetka epidemije načrtovali. Transfuzijska služba dosledno izvaja vse ukrepe za preprečevanje okužb med krvodajalci in zaposlenimi. Zato smo spremenili tudi način vabljenja krvodajalcev, ki k nam prihajajo ob dogovorjeni uri in predhodnem preverjanju pogojev za darovanje krvi. Z uvedbo ukrepov omogočamo krvodajalcem in zaposlenim varno okolje in varen odvzem krvi.

Z 19. 3. 2020 smo preselili odvzem krvi krvodajalcem iz Centra za transfuzijsko medicino - CTM UKC Maribor na začasno zunanjo lokacijo na Srednji zdravstveni šoli, Trg Miloša Zidanška 3, Maribor. Začasno smo prilagodili tudi odvzemni čas:

• Ponedeljek, torek in četrtek od 7.30 do 12.00, v sredo in petek imamo terenske krvodajalske akcije.
  • Krvodajalce bomo vabili preko sms vabila, v katerem jih bomo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.
  • Tudi krvodajalce, ki se sami odločijo za prihod naprošamo, da pred prihodom na krvodajalsko akcijo vedno pokličejo za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.
  • Telefonska številka za CTM UKC Maribor: 041/320-796 ali 02/321 22 71.

Zahvaljujemo se za lep odziv naših krvodajalcev v tem tednu in prosimo, da se odzivajo tudi v bodoče. V dani situaciji gledamo na zaloge krvi v celotni Sloveniji, ki se nekoliko zmanjšujejo, potreba po krvi je zelo nepredvidljiva, zato se nenehno prilagajamo trenutnim potrebam.

Ostanite zdravi, Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor.