S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Klinika za pediatrijo dobila sredstva za nov respirator

18. 03. 2013

Enoti za intenzivno nego in terapijo otrok na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor sta Lions klub (LK) Ptuj in Lions klub (LK) Zarja Maribor danes donirala sredstva v višini 9.065,00 EUR za nakup nujno potrebnega respiratorja. Del sredstev za nakup tretjega respiratorja bo prispeval tudi UKC Maribor.Od leve proti desni: Mirjana Miksič, Darko Friš in Liljana Adanič ob respiratorju

Predstavniki obeh klubov, LK Ptuj in LK Maribor Zarja, so v minulem letu združili moči pod geslom ˝Pomagajmo in svet bo lepši˝. Z aktivnim delovanjem na področju humanitarnosti želijo prispevati k boljšim spremembam pomoči potrebnim posameznikom, družinam in tudi bolnišnicam. Zbiranje denarja za respirator je potekalo v obliki različnih humanitarnih akcij (licitacije slik likovnih umetnikov, pokušina vin v Ptujski kleti, obarijada v času ptujskega Kurentovanja, dobrodelna trgatev itd.).

Izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., predstojnica Klinike za pediatrijo UKC Maribor je ob prejetju donacijskega čeka povedala: ˝Danes je prav poseben dan za našo kliniko in našo Enoto za intenzivno nego in terapijo otrok, saj v hišo prihaja nova naprava, za katero verjamem, da bo olajšala življenje našim najhuje prizadetim bolnikom. Za donacijo se posebej zahvaljujemo obema Lions kluboma, ki sta z različnimi akcijami uspela zbrati takšno vsoto denarja. Žal se mora naša klinika v zadnjih letih opremljati predvsem z donacijami, saj finančna situacija ni naklonjena potrebam našega delovanja. Zato smo ob takšnih priložnostih izjemno hvaležni našim donatorjem˝.

Mag. Mirjana Miksić, dr. med., vodja Enote za intenzivno nego in terapijo otrok na Kliniki za pediatrijo se je zahvalila donatorjem: ˝V imenu celotne ekipe naše intenzivne enote in še posebej v imenu otrok se iskreno zahvaljujem za zbrana sredstva obema donatorjema. Naša dejavnost je delo z otroci, zdravljenje otrok, še posebej tistih, ki so življenjsko ogroženi in jih brez aparatur ne bi bilo več z nami. Intenzivna enota je v zadnjih 20-ih mesecih zaradi posluha javnosti dobila več kot 65.000 EUR donacijskih sredstev. Ob tem smo dobili kar nekaj novih aparatur. Posebej bi poudarila pobudo, ki sva jo s predstojnico v zadnjem letu želeli uvesti na naši enoti, in sicer organizacijo transporta življenjsko ogroženih otrok. Novost je pri nas zaživela aprila 2012. V lanskem letu smo na takšen način pripeljali čez 40 otrok in rezultati so bili zelo dobri. Naj ob tem omenim, da sta v celotni Sloveniji samo 2 pediatrični intenzivni enoti, Ljubljanska in naša. Zato vsakodnevno sodelujemo z ekipo iz Ljubljane. S sodelovanje s kolegi iz Ljubljane smo uspešno pozdravili 13 otrok iz drugih koncev Slovenije˝.

Red. prof. dr. Darko Friš, lanskoletni predsednik LK Ptuj je ob predaji donacije povedal: ˝Moram reči, da sem ganjen v tem trenutku svečane podelitve sredstev, ki smo jih zbrali v Lions klubu Ptuj s pomočjo sestrskega kluba Lions klub Maribor Zarja. V mojem minulem letu predsedovanja sem na začetku predstavil svojo glavno akcijo, ki je nastala po naključnem srečanju s kolegom Samuelom Grajfonerjem, ko mi je potožil, da sta se mu pred leti rodila v mariborski porodnišnici dvojčka in da sta preživela, ker se je zgodilo naključje, da je žal umrl nek drugi otrok in tako sprostil respirator, ki je njegovemu drugemu otroku (dvojčku) rešil življenje. Zato sem prepričan, da bo naprava služila svojemu namenu˝.

Liljana Adanič, letošnja predsednica LK Maribor Zarja je ob predaji sredstev povedala: ˝Zdi se mi posebej pomembno poudarit to, da je v tem bonu zagotovljenega tudi veliko prostega dela članov Lions kluba. V minulem letu, ko smo se povezali za namene skupne akcije, smo organizirali obiranje grozdja na Piramidi. Prepričana sem, da smo vsi sodelujoči imeli izjemno dober občutek, ko smo sodelovali pri trgatvi. Prav tako pa so naši kolegi iz Ptuja v namen akcije zbiranja denarja za respirator kuhali obaro. Tako smo vsi s svojim delom prispevali za ta bon in to je tisto kar je posebej vredno poudariti. V lionizmu v zadnjem času vse več posvečamo tudi temu, da s svojim prispevkom in lastnim delom lahko nekaj doniramo, saj se vsi zavedamo, da je vse majn sredstev˝.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem