S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

IX. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE – NUJNA STANJA IN VNETJA V ORTOPEDIJI

11. 11. 2013

Maribor, 11. november 2013 – V organizaciji Oddelka za ortopedijo UKC Maribor bo letos potekalo že IX. Mariborsko ortopedsko srečanje z naslovom NUJNA STANJA IN VNETJA V ORTOPEDIJI. Strokovno srečanje se bo letos prvič odvijalo v prostorih (veliki avditorij) nove Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (Taborska ulica 8, Maribor) v petek, 15. novembra s pričetkom ob 9. uri.


Tema letošnjega srečanja je namenjena predstavitvi ortopedskih obolenj, ki zahtevajo prednostno obravnavo ter  vnetij lokomotornega sistema.


V ortopedskih ambulantah UKC Maribor je vsako leto pregledanih več kot 10.000 bolnikov, med njimi pa je vse več takšnih, ki potrebujejo prednostno obravnavo. V takih primerih je nujno takojšnje ukrepanje, saj v nasprotnem lahko pride do nepopravljivih posledic za bolnikovo zdravje, v najhujših primerih celo smrti. Posebna pozornost bo namenjena problematiki hrbtenice, ki vodijo v nevrološke okvare, zapletom po implantaciji totalne endoproteze, akutnim in kroničnim vnetjem gibal ter tumorjem v ortopediji.


Predstavljene bodo smernice diagnostike in najsodobnejše metode zdravljenja, ki so nujno potrebne za uspeh pri teh izredno zahtevnih bolnikih.


Srečanje je namenjeno izmenjavi znanj in izkušenj zdravstvenih delavcev različnih strok (ortopedi, zdravniki družinske medicine, pediatri, infektologi, revmatologi, specializanti kirurgije, fiziatri, fizioterapevti, medicinske sestre ter študenti Medicinske fakultete), ki se ukvarjajo z bolniki z ortopedskimi težavami.


Organizatorji srečanja se zavedajo, da lahko plod uspešnega medsebojnega sodelovanja, izmenjave znanj, mnenj in izkušenj, pomaga tako strokovnjakom kot tudi bolnikom lajšati tegobe pri zdravljenju ortopedskih obolenj.


Za medijske izjave bosta ob 10.45  na voljo:
•    doc. dr. Matjaž Vogrin, dr. med. – predstojnik Oddelka za ortopedijo UKC Maribor in
•    asist. mag. Zmago Krajnc, dr. med. – predsednik organizacijskega odbora IX. Mariborskega ortopedskega srečanja

Več informacij o srečanju: www.ortopedija-mb.si

Povezava do zloženke: ZLOŽENKA

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem