Delovanje Oddelka za pljučne bolezni v času covid

09. 11. 2020

Spoštovani,

kljub odprtju COVID oddelka na lokaciji Oddelka za pljučne bolezni UKC Maribor z dnem 2. 11. 2020, sam Oddelek za pljučne bolezni nemoteno nadaljuje z ambulantno obravnvo pljučnih bolnikov na lokaciji Slivniško Pohorje 7, 2208 Pohorje. Bolniki vstopajo skozi poseben vhod, ki je ločen od covid con in covid oddelka. Nemoteno so obravnavani bolniki s sumom na pljučnega raka, normalno potekajo bronhoskopije, punkcije pljuč, multidisaciplinarni konziliji ter ambulantna obravnava bolnikov napotenih pod stopnjo nujnosti 4. Nemoteno poteka tudi obravnava bolnikov s težko astmo. Kontrolni pregledi so deloma opravljeni na daljavo, po telefonu. Vsi bolniki, ki potrebujejo kontrolni rentgenogram prsnih organov in spirometrijo ter laboratorijske preiskave, bodo pregledani v Ambulantnem centru Oddelka za pljučne bolezni UKC Maribor, Slivniško Pohorje 7, 2208 Pohorje.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na tajništvo Oddelka za pljučne bolezni:

Oddelek za pljučne bolezni, UKC Maribor

Slivniško Pohorje 7