S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

25. srečanje internistov in zdravnikov družinske medicine – IZ PRAKSE ZA PRAKSO

15. 05. 2014

Maribor, 15. maj 2014 – Na jubilejnem 25. tradicionalnem srečanju zdravnikov internistov in zdravnikov družinske medicine, IZ PRAKSE ZA PRAKSO, ki se bo letos odvijalo 16. in 17. maja v prostorih nove Medicinske fakultete (MF) UM, bodo predavatelji in zainteresirana strokovna javnost prisluhnili številnim izkušnjam in novostim na vseh področjih interne medicine. Ob tej posebni priložnosti so organizatorji srečanja povabili tudi goste iz tujine, ki so jim pomagali že od vsega začetka organiziranja srečanj, posebej bi izpostavili prof. dr. G. Krejsa, dr. med., bivšega predstojnika Klinike za interno medicino Medicinske univerze v Gradcu.

Letošnje teme srečanje bodo posvečene predstavitvam raziskovalnih nalog na MF UM s področja interne medicine, novostim na področju reanimacijskih postopkov, zdravljenja ankilozirajočega spondilitisa, vrednotenja sprememb v krvni sliki, sodobnim diagnostičnim postopkom v gastroenterologiji, intervencijski kardiologiji ter smernicam antitrombotične zaščite, posledicam arterijske hipertenzije na ledvicah, epidemiološkim spremembam v pulmologiji, stopenjski diagnostiki pri boleznih ščitnice, celoviti obravnavi bolnikov s sladkorno boleznijo ter napotitvam v endokrinološko ambulanto.

Na dvodnevnem srečanju pričakujejo več kot 240 udeležencev. Tako zdravnikom kot študentom pa bo zelo koristil tudi zbornik predavanj. Srečanja, ki so jih mariborski internisti prvič organizirali leta 1989, so se dobro uveljavila in se uspešno postavljajo ob bok številnim strokovnim srečanjem z mnogo daljšo tradicijo.

Povezava do vabila in programa: VABILO IN PROGRAM


MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 16. maja 2014 ob 10.30 na voljo:

  • prof. dr. Radovan Hojs, dr. med., predsednik organizacijskega odbora.

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem