S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

XXIV. srečanje pediatrov in XI. srečanje medicinskih sester

08. 04. 2014

Maribor, 8. april 2014 – Klinika za pediatrijo UKC Maribor bo v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor, Katedro za pediatrijo Medicinske fakultete UM in Zdravniškim društvom Maribor organizirala XXIV. srečanje pediatrov in XI. srečanje medicinskih sester v pediatriji. Strokovno srečanje, kjer bodo predstavili aktualne teme s področja pediatrije, bo potekalo v petek, 11. in soboto, 12. aprila v Kongresnem centru Habakuk.

Konec februarja so v okviru prihajajočega srečanja že izvedli ultrazvočno delavnico z naslovom ˝Pediatric small parts US˝, ki jo je vodil priznani strokovnjak iz Avstrije prof. dr. Michael Riccabona.

Domači in tuji strokovnjaki bodo v svojih prispevkih na dvodnevnem srečanju predstavili novosti na področju pediatrične infektologije, pediatrične alergologije in pediatrične nevrologije. Prav tako bodo strokovnjaki na področju pedopsihiatrije predstavili vedno aktualno temo osebnostnih motenj pri otrocih in mladostnikih. Enake teme bodo obravnavale tudi medicinske sestre v pediatriji, ki so nepogrešljivi del pediatričnega tima.

Skladno z nezavidljivo situacijo, v kateri se je znašla pediatrija v številnih delih Slovenije, bodo ob koncu srečanja organizirali tudi okroglo mizo, v kateri bodo sodelovali vsi odgovorni za sedanjo situacijo. Obravnavana bo tudi problematika financiranja otroškega zdravstva v Sloveniji.

Povezava do vabila: VABILO


MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 11. aprila 2014, ob 11. uri na voljo:

  • dr. Jernej DOLINŠEK, dr. med., predsednik srečanja.


Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem