S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

XII. DERMATOLOŠKI DNEVI V MARIBORU

02. 11. 2015

Maribor, 2. november 2015 – V organizaciji Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter Združenja slovenskih dermatovenerologov bodo tudi letos potekali tradicionalni že XII. DERMATOLOŠKI DNEVI V MARIBORU. Dvodnevno strokovno srečanje je namenjeno dermatologom in drugim zainteresiranim zdravnikom. Srečanje bo potekalo od petka, 6. do sobote, 7. novembra 2015 v kongresnem centru Hotela Habakuk v Mariboru.

Organizatorji so vsebino srečanja razdelili na pet strokovno različnih področjih dermatovenerologije. Prvi dan srečanja je namenjen novostim v zdravljenju pogostih kožnih bolezni. Najširši sklop predavanj bo posvečen luskavici, s posebnim poudarkom na rezultatih dolgoročnega spremljanja učinkovitosti in varnosti zdravljenja z biološkimi zdravili. Rezultate lastnih in multicentričnih raziskav bodo predstavili številni priznani domači in tuji strokovnjaki, na čelu s prof. Kristianom Reichom iz Nemčije, prof. Robertom Gniadeckim iz Danske in prof. Andrewom Blauveltom iz ZDA. V drugem dnevu srečanja bodo mariborski dermatologi predstavili diagnostično in terapevtsko obravnavo primerov bolnikov z redkejšimi in zahtevnejšimi dermatološkimi boleznimi. Sledil bo pregled novih možnosti zdravljenja izbranih dermatoloških bolezni z biološkimi in tarčnimi zdravili, kjer bo svoje znanje in izkušnje na tem področju kot vabljeni predavatelj predstavil prof. Gregor Jemec iz Danske. Zaključek srečanja bo namenjen novostim pri obravnavi bolnikov v dermatoloških ambulantah glede na stopnje nujnosti obravnav in predloga novega vrednotenja ambulantnih storitev v dermatovenerologiji.

Za medijske izjave bo v petek, 6. novembra, ob 13. uri na voljo:

  • mag. Pij Bogomir MARKO, dr. med. – predstojnik Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter predsednik organizacijskega odbora XII. Dermatoloških dnevov.

Program: PROGRAM

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem