XII. DERMATOLOŠKI DNEVI V MARIBORU

02. 11. 2015

Maribor, 2. november 2015 – V organizaciji Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter Združenja slovenskih dermatovenerologov bodo tudi letos potekali tradicionalni že XII. DERMATOLOŠKI DNEVI V MARIBORU. Dvodnevno strokovno srečanje je namenjeno dermatologom in drugim zainteresiranim zdravnikom. Srečanje bo potekalo od petka, 6. do sobote, 7. novembra 2015 v kongresnem centru Hotela Habakuk v Mariboru.

Organizatorji so vsebino srečanja razdelili na pet strokovno različnih področjih dermatovenerologije. Prvi dan srečanja je namenjen novostim v zdravljenju pogostih kožnih bolezni. Najširši sklop predavanj bo posvečen luskavici, s posebnim poudarkom na rezultatih dolgoročnega spremljanja učinkovitosti in varnosti zdravljenja z biološkimi zdravili. Rezultate lastnih in multicentričnih raziskav bodo predstavili številni priznani domači in tuji strokovnjaki, na čelu s prof. Kristianom Reichom iz Nemčije, prof. Robertom Gniadeckim iz Danske in prof. Andrewom Blauveltom iz ZDA. V drugem dnevu srečanja bodo mariborski dermatologi predstavili diagnostično in terapevtsko obravnavo primerov bolnikov z redkejšimi in zahtevnejšimi dermatološkimi boleznimi. Sledil bo pregled novih možnosti zdravljenja izbranih dermatoloških bolezni z biološkimi in tarčnimi zdravili, kjer bo svoje znanje in izkušnje na tem področju kot vabljeni predavatelj predstavil prof. Gregor Jemec iz Danske. Zaključek srečanja bo namenjen novostim pri obravnavi bolnikov v dermatoloških ambulantah glede na stopnje nujnosti obravnav in predloga novega vrednotenja ambulantnih storitev v dermatovenerologiji.

Za medijske izjave bo v petek, 6. novembra, ob 13. uri na voljo:

• mag. Pij Bogomir MARKO, dr. med. – predstojnik Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter predsednik organizacijskega odbora XII. Dermatoloških dnevov.

Program: PROGRAM