S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

XI. DERMATOLOŠKI DNEVI V MARIBORU

12. 11. 2014

Maribor, 12. november 2014 – V organizaciji Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter Združenja slovenskih dermatovenerologov bodo letos potekali že XI. DERMATOLOŠKI DNEVI. Dvodnevno strokovno srečanje namenjeno dermatologom in drugim zainteresiranim zdravnikom bo v petek, 14. in soboto, 15. novembra v Hotelu Habakuk v Mariboru.

Organizatorji so vsebino srečanja razdelili na pet strokovno različnih področjih dermatovenerologije. Prvi dan srečanja je namenjen novostim v zdravljenju pogostih kožnih bolezni. Srečanje bodo začeli s predavanjem o zdravljenju aktičnih keratoz s fotodinamičnim zdravljenjem. Predstavili bodo izkušnje slovenskih dermatologov, ki že izvajajo omenjeno zdravljenje, v UKC Maribor pa bodo to obliko zdravljenja začeli izvajati v začetku prihodnjega leta. Drugi del petkovega popoldneva bo prinesel novosti v diagnostiki in zdravljenju kronične urtikarije s predstavitvijo nove možnosti zdravljenja omenjene bolezni z biološkim zdravilom omalizumab.

Drugi dan srečanja je namenjen prikazu redkih in zanimivih primerov bolezni pri bolnikih, ki jih dermatologi srečujejo ob vsakodnevnem kliničnem delu. Sledila bodo predavanja o eni izmed najbolj pogostih kožnih bolezni – psoriazi, kjer bo ugleden predavatelj iz tujine predstavil nova spoznanja o njenem nastanku in mehanizmih vzdrževanja. Ob tem bodo domači predavatelji predstavili možnosti zdravljenja psoriaze pri bolnicah v času nosečnosti in organizacijo obnovitvene rehabilitacije bolnikov s psoriazo v Sloveniji. Pomemben del predavanj drugega dne z naslovom Iz prakse za prakso pa je namenjen seznanitvi z novostmi v diagnostiki in zdravljenju različnih kožnih bolezni, pregledu strokovnih priporočil ter smernic in uvajanju kazalnikov kakovosti na področju dermatovenerologije.

Program: PROGRAM


Za medijske izjave bo v petek, 14. novembra, ob 13. uri na voljo:

  • mag. Pij Bogomir MARKO, dr. med. – predstojnik Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter predsednik organizacijskega odbora XI. Dermatoloških dnevov.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem