XI. DERMATOLOŠKI DNEVI V MARIBORU

12. 11. 2014

Maribor, 12. november 2014 – V organizaciji Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter Združenja slovenskih dermatovenerologov bodo letos potekali že XI. DERMATOLOŠKI DNEVI. Dvodnevno strokovno srečanje namenjeno dermatologom in drugim zainteresiranim zdravnikom bo v petek, 14. in soboto, 15. novembra v Hotelu Habakuk v Mariboru.

Organizatorji so vsebino srečanja razdelili na pet strokovno različnih področjih dermatovenerologije. Prvi dan srečanja je namenjen novostim v zdravljenju pogostih kožnih bolezni. Srečanje bodo začeli s predavanjem o zdravljenju aktičnih keratoz s fotodinamičnim zdravljenjem. Predstavili bodo izkušnje slovenskih dermatologov, ki že izvajajo omenjeno zdravljenje, v UKC Maribor pa bodo to obliko zdravljenja začeli izvajati v začetku prihodnjega leta. Drugi del petkovega popoldneva bo prinesel novosti v diagnostiki in zdravljenju kronične urtikarije s predstavitvijo nove možnosti zdravljenja omenjene bolezni z biološkim zdravilom omalizumab.

Drugi dan srečanja je namenjen prikazu redkih in zanimivih primerov bolezni pri bolnikih, ki jih dermatologi srečujejo ob vsakodnevnem kliničnem delu. Sledila bodo predavanja o eni izmed najbolj pogostih kožnih bolezni – psoriazi, kjer bo ugleden predavatelj iz tujine predstavil nova spoznanja o njenem nastanku in mehanizmih vzdrževanja. Ob tem bodo domači predavatelji predstavili možnosti zdravljenja psoriaze pri bolnicah v času nosečnosti in organizacijo obnovitvene rehabilitacije bolnikov s psoriazo v Sloveniji. Pomemben del predavanj drugega dne z naslovom Iz prakse za prakso pa je namenjen seznanitvi z novostmi v diagnostiki in zdravljenju različnih kožnih bolezni, pregledu strokovnih priporočil ter smernic in uvajanju kazalnikov kakovosti na področju dermatovenerologije.

Program: PROGRAM

Za medijske izjave bo v petek, 14. novembra, ob 13. uri na voljo:

• mag. Pij Bogomir MARKO, dr. med. – predstojnik Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor ter predsednik organizacijskega odbora XI. Dermatoloških dnevov.