S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

VIII. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE – HRBTENICA V ORTOPEDIJI

06. 11. 2012

Maribor, 6. november 2012 – V organizaciji Oddelka za ortopedijo UKC Maribor bo letos potekalo že VIII. Mariborsko ortopedsko srečanje z naslovom HRBTENICA V ORTOPEDIJI. Zaradi pričakovanega večjega zanimanja strokovne javnosti, se bo srečanje odvijalo v hotelu City (Ulica Kneza Koclja 22, Maribor) v petek, 9. novembra s pričetkom ob 9. uri.

Mariborski ortopedi se zavedajo, da je bolnikov, ki imajo težave s hrbtenico, iz leta v leto vedno več, zato so si za letošnje strokovno srečanje izbrali osrednjo temo ˝hrbtenica v ortopediji˝. Srečanje bo v celoti zajelo problematiko zdravljenja hrbtenice vse od osnov funkcionalne anatomije do najbolj zapletenih kirurških posegov. Poudarek bo namenjen predvsem sodelovanju zdravstvenih delavcev na primarnem, sekundarnem in terciarnem nivoju pri obravnavi skupnih bolnikov, ki imajo težave s hrbtenico.  Poudarili bodo tudi algoritme zdravljenja bolnikov s skoliozo, nujna stanja v ortopediji, problematiko hrbtenice pri športniku in še mnogo več. Na srečanju bosta še posebej zanimivi predavanji s področja alternativnega zdravljenja bolnikov s težavami s hrbtenico, kjer bo govora o akupunkturi in manualni terapiji – kiropraktiki.

Za izjave bosta ob 10.30  na voljo:

  • doc. dr. Matjaž Vogrin, dr. med., predstojnik Oddelka za ortopedijo UKC Maribor in
  • dr. Gregor Rečnik, dr. med., subspecialist spinalne kirurgije.

Vabilo: VABILO

Več informacij o srečanju: www.ortopedija-mb.si

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem