S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

V. OSTEOLOŠKI DNEVI

13. 10. 2015

Maribor, 13. oktober 2015 – Oddelek za endokrinologijo in diabetologijo UKC Maribor v sodelovanju z Medicinsko fakulteto UM, Splošno in učno bolnišnico Celje ter Zdravniškim društvom Maribor prihajajoči konec tedna organizira V. OSTEOLOŠKE DNEVE. Srečanje bo potekalo v petek, 16. in soboto, 17. oktobra 2015 v avditoriju Medicinske fakultete UM (Taborska ulica 8, Maribor).

Osteoporoza je opredeljena kot bolezen okostja, za katero je značilna zmanjšana trdnost kosti in posledično povečano tveganje za zlome. Hkrati je najbolj razširjena presnovna kostna bolezen in eden glavnih zdravstvenih in socialno-ekonomskih problemov v svetu. Prvi jo je zelo plastično opisal Fuller Albright 1940. kot "premalo kósti v kosti".

Svetovni dan osteoporoze obeležujemo vsako leto 20. oktobra. V ta namen organizatorji že peto leto zapored pripravljajo interdisciplinarno srečanje, namenjeno vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z boleznimi kostnine in njihovimi posledicami. Letos bodo predstavili kost v povezavi z nekaterimi stanji, zdravili in boleznimi.


MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 16. oktobra 2015, ob 13. uri v avditoriju Medicinske fakultete na voljo:

  • asist. prim. Miro Čokolič, dr. med., predsednik organizacijskega odbora in predstojnik Oddelka za endokrinologijo in diabetologijo UKC Maribor.

Povezava do vabila: VABILO

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem