V. OSTEOLOŠKI DNEVI

13. 10. 2015

Maribor, 13. oktober 2015 – Oddelek za endokrinologijo in diabetologijo UKC Maribor v sodelovanju z Medicinsko fakulteto UM, Splošno in učno bolnišnico Celje ter Zdravniškim društvom Maribor prihajajoči konec tedna organizira V. OSTEOLOŠKE DNEVE. Srečanje bo potekalo v petek, 16. in soboto, 17. oktobra 2015 v avditoriju Medicinske fakultete UM (Taborska ulica 8, Maribor).

Osteoporoza je opredeljena kot bolezen okostja, za katero je značilna zmanjšana trdnost kosti in posledično povečano tveganje za zlome. Hkrati je najbolj razširjena presnovna kostna bolezen in eden glavnih zdravstvenih in socialno-ekonomskih problemov v svetu. Prvi jo je zelo plastično opisal Fuller Albright 1940. kot "premalo kósti v kosti".

Svetovni dan osteoporoze obeležujemo vsako leto 20. oktobra. V ta namen organizatorji že peto leto zapored pripravljajo interdisciplinarno srečanje, namenjeno vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z boleznimi kostnine in njihovimi posledicami. Letos bodo predstavili kost v povezavi z nekaterimi stanji, zdravili in boleznimi.

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 16. oktobra 2015, ob 13. uri v avditoriju Medicinske fakultete na voljo:

• asist. prim. Miro Čokolič, dr. med., predsednik organizacijskega odbora in predstojnik Oddelka za endokrinologijo in diabetologijo UKC Maribor.

Povezava do vabila: VABILO