V Mariboru prva mediacijska pisarna na področju zdravstva v Sloveniji

14. 06. 2013

Maribor, 14. junij 2013 – UKC Maribor in ZD Maribor vas prijazno vabimo na skupno novinarsko konferenco, ki bo potekala v sredo, 19. junija ob 12. uri v sejni sobi (3. nad.) Zdravstvenega doma dr. A. Drolca Maribor (Ulica talcev 9, Maribor). Na srečanju z vami vas bomo seznanili z aktivnostmi, ki potekajo na področju mediacije v zdravstvu in naši skupni mediacijski pisarni, ki bo odprla svoja vrata 1. oktobra letos.

V Mariboru je, posledično zaradi vedno slabšega socialno ekonomskega položaja občanov, vedno več nestrpnosti v medsebojnih odnosih. Potrebe po mirnem reševanju sporov v zdravstvu naraščajo, zato sta se vodstvi ZD Maribor in UKC Maribor, odločili, da ustanovita skupno mediacijsko pisarno, ki bo prva na področju zdravstva v Sloveniji. Ddelovala bo znotraj zdravstvenega doma in bo imela svoj prostor namenjen izključno mediaciji, s tablo na vratih in časovnim planom delovanja.

Povezovanje dveh osrednjih zdravstvenih ustanov na področju mesta Maribor in okolice je primer dobre prakse vreden posnemanja.

Govorci na dogodku bodo:

• prim. asist. mag. Jernej Završnik, dr.med.spec., mediator, direktor ZD Maribor;
  • Janez Lencl, univ. dipl. inž., mediator, vodja Centra za odnose z javnostmi, marketing in informatiko UKC Maribor;
  • France Prosnik, mag. klin. psih., Varuh bolnikovih pravic;
  • Viktor Pilinger, univ. dipl. prav., mediator, Zastopnik pacientovih pravic in
  • Anka Stojan, univ.dipl.psih., trener mediator, Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije.

Prijazno vabljeni.