Ultrazvok v reproduktivni medicini

05. 03. 2013

Maribor, 5. marec 2013 – V koordinaciji Evropske federacije za humano in reproduktivno medicino (ESHRE) in v soorganizaciji Oddelka za reproduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo UKC Maribor bo letos potekal mednarodni edukacijski simpozij z naslovom ULTRAZVOK V REPRODUKTIVNI MEDICINI. Osrednja tema simpozija je prvič posvečena ultrazvočni diagnostiki, saj letos v Mariboru praznujejo 45. obletnico uporabe ultrazvoka v Mariboru, Sloveniji in bivši Jugoslaviji. Prav tako posebno pa je leto 2013 za mariborski Oddelek za reproduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo, ki praznuje že 30 let obstoja programa zunajtelesne oploditve (IVF).

ESHRE vsako leto organizira 10 kampusov (simpozijev) v evropskih prestolnicah, ki se ga udeležijo predavatelji iz različnih držav. Na letošnjem mednarodnem kampusu, ki bo potekal 7. in 8. 3. 2013 v prostorih Hotela Habakuk v Mariboru, bo predavalo kar 25 priznanih evropskih strokovnjakov (Belgija, Italija, Velika Britanija, Srbija, Češka, Črna Gora, Nizozemska, Grčija, Turčija , Italija itd.). Oddelek za reproduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo UKC Maribor se je po izboru največjega svetovnega združenja za reproduktivno medicino  – ESHRE, že tretjič uvrstil med organizatorje mednarodnega simpozija. V letu 2009 so na omenjenem simpoziju obravnavali temo odličnosti v IVF-u, na enem izmed naslednjih leta 2010 pa so obravnavali pacientu prijazen pristop pri zdravljenju neplodnosti z IVF, po katerem so znani mariborski strokovnjaki.

Za izjave bodo v četrtek, 7. 3. 3013 ob 11. uri  na voljo:

• prof. dr. Veljko Vlaisavljević, dr. med. – organizator,
  • prof. dr. Petra De Sutter – predsednica ESHRE  SIG »Safety and quality in ART« in
  • drugi po dogovoru.

Program: PROGRAM

Pred vstopom na simpozij se prosim vpišite pri registracijskem pultu.