STROKOVNO SREČANJE OB 70. OBLETNICI ODDELKA ZA OČESNE BOLEZNI UKC MARIBOR

08. 10. 2014

Oddelek za očesne bolezni UKC Maribor letos praznuje kar 70. obletnico obstoja. V ta namen bodo na 10. slovenskem oftalmološkem kongresu z mednarodno udeležbo, ki bo od 9. do 11. oktobra 2014 potekal v prostorih Medicinske fakultete v Mariboru, petkovo srečanje namenili okroglemu jubileju oddelka.

Na petkovem delu strokovnega srečanja bodo prikazali razvoj Oddelka za očesne bolezni od ustanovitve do danes, trenutne dejavnosti oddelka in vizijo razvoja. Na kratko bodo predstavili dejavnost kabineta za glavkom, ambulante za diabetes, ambulante za diabetični skrining, kabineta za ortoptiko in pleoptiko, ambulante za slabovidne, ambulante za zdravljenje starostne degeneracije makule, urgentne in konziliane službe. Prikazana bo transplantacijska dejavnost, znanstveno raziskovalna dejavnost, razvoj zdravstvene nege in sodelovanje med oddelkom in katedro za oftalmologijo pri pedagoškem procesu za študente medicine.

Predstojnica mariborskega Oddelka za očesne bolezni, prof. Dušica Pahor, dr. med., ob jubileju pripoveduje: »Zadnjih 10 let je bilo obdobje velikih sprememb. Doživeli smo ustanovitev Medicinske fakultete v Mariboru, ustanovitev Katedre za oftalmologijo, selitev oddelka v novo sodobno opremljeno stavbo, reorganizacijo celotne dejavnosti in odprtje nove stavbe Medicinske fakultete z vso opremo, vključno z oftalmološkim simulacijskim centrom. Pred nami so bili in so še vedno novi izzivi. Nespremenjeno je ostalo le eno, to je skrb za bolnika kot naše najvažnejše poslanstvo«.

Skupaj s 70. obletnico Oddelka za očesne bolezni praznujejo še 95 let od ustanovitve skupnega Oddelka za očesne, ušesne, nosne in vratne bolezni, 10 let obstaja Medicinske fakultete in 10 let Katedre za oftalmologijo kakor tudi 30 let transplantacijske dejavnosti.

Več informacij o strokovnem srečanju: http://www.zos2014.si/index.php/slv

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 10. oktobra 2014, ob 13. uri na voljo:
•    prof. Dušica PAHOR, dr. med., predstojnica Oddelka za očesne bolezni.