S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Stavka zdravnikov v UKC Maribor potekala brez večjih zapletov

29. 05. 2015

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije – FIDES danes organizira celodnevno splošno stavko zdravnikov in zobozdravnikov. Stavka zdravnikov, ki je potekala tudi v UKC Maribor, je v drugi največji ustanovi v Sloveniji potekala brez večjih zapletov. 

Da bi lahko tudi med stavko zdravnikov zagotovili čim majn moten delovni proces, je direktor UKC Maribor, prim. doc. dr. Gregor Pivec vsem predstojnikom oddelkov in vodjem klinik poslal tri obvestila s podrobnejšo obrazložitvijo in navodili glede organizacije delovnega procesa na dan stavke zdravnikov, 28. 5. 2015.  Vodstvo UKC Maribor stavke ne želi onemogočati, vendar želi poskrbeti za ustrezno zagotavljanje oskrbe pacientov na dan stavke. 

Za potrebe transparentnega prikaza delovanja UKC Maribor v času stavke, smo pridobili poročila 33 oddelkov. Na vseh oddelkih je bilo na dan stavke naročenih skupno 1449 bolnikov, od tega so realizirali kar 1487 pregledov. Povečanemu številu pregledanih (v primerjavi z naročenimi) pripisujemo urgentnim pregledom. Zaradi celodnevne stavke so na oddelkih prenaročili 80 bolnikov, ki bodo nov termin za obravnavo prejeli v roku 14 dni.

Natančnejših podatkov o številu stavkajočih zdravnikov še nismo prejeli.

prim. doc. dr. Gregor Pivec, dr. med.

direktor UKC Maribor

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem