Srčne mamice so zbirale knjige za male bolnike na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor

29. 06. 2012

Mali junaki na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor bodo kmalu lahko prebirali knjige, ki jih bo kliniki predalo društvo Srčne mamice. Društvo sestavljajo štiri mamice, ki delujejo od februarja letos in imajo za sabo že številne uspešne akcije. Namen akcij je podoben delovanju društva, to je opremiti otroške oddelke slovenskih bolnišnic s stvarmi za aktivno preživljanje prostega časa.

Predaja zbranih knjig bo potekala

v ponedeljek, 2. julija 2012,

s pričetkom ob 11. uri

v sejni sobi (pritličje) Klinike za pediatrijo UKC Maribor.

»Naš osnovni cilj društva je opremiti vse otroške oddelke slovenskih bolnišnic z oblačili, igračami, zabavnimi igrami, knjigami, pesmicami in risankami. Trenutno je v teku akcija zbiranja otroških knjig in slikanic s katero želimo polepšati bivanje malih sončkov tudi v mariborski bolnišnici«, je o namenu akcije povedala predsednica društva, Nina Berložnik.

Več o društvu Srčne mamice najdete na spodnji povezavi:

Osebje na Kliniki za pediatrijo vsako donacijo sprejme z veliko hvaležnostjo, saj je poleg dobre zdravstvene oskrbe, zadovoljstvo in počutje malih bolnikov v bolnišnici izjemnega pomena.  Po dogodku bodo prisotni na voljo za individualne izjave.