S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

SELITEV URGENTNEGA CENTRA V NOVE PROSTORE IN ZAČETEK IZVAJANJA DEL 2. ETAPE NA URGENTNEM CENTRU MARIBOR

08. 01. 2015

Maribor, 8. januar 2015 – Obveščamo vse, da se bo Urgentni center UKC Maribor v petek, 9. januarja 2015, selil v nove prostore. S tem se zaključuje izgradnja 1. etape in začenja (13. januarja 2015) izgradnja 2. etape Urgentnega centra v UKC Maribor. Dela in aktivnosti izgradnje 2. etape se bodo izvajala v zgradbi Klinike za kirurgijo (zgradba 1 na zemljevidu), vhoda 1A in 1B. 

V okviru rekonstrukcije se bo večina del izvajala v pritličju zgradbe MFT III (medicinsko funkcionalni trakt) na območju sedanje urgence. Zaradi določenih statičnih posegov na objektu se bodo določena dela izvajala tudi v sosednjih prostorih pritličja, v 1. kleti in 1. nadstropju. Dela, vezana na statično sanacijo, se bodo izvajala tudi izven objekta MFT III, predvsem na severnem delu stavbe MFT III. 

Dela se bodo izvajala vsak dan, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, in bodo trajala predvidoma do avgusta 2015. V tem času bo prihajalo do povečanega hrupa zaradi izvajanja gradbenih del. V času gradnje bo zmanjšano tudi število parkirišč znotraj območja UKC Maribor.

V času izvajanja del bodo potrebne določene začasne zapore in preusmeritve:

  • Sredinski vhod 1B v zgradbo MFT z okolico bo v času izvajanja del zaprt in bo namenjen izključno gradbišču. 
  • Peš povezava od vhoda 1C, vzdolž zgradbe MFT in naprej proti zgradbi ORL (zgradba 7 na zemljevidu) in kuhinji (zgradba 10 na zemljevidu), bo v času gradnje speljana okrog parka.
  • Cestišče med MFT in ORL zgradbo bo odprto v celotni širini, promet bo potekal enosmerno tako kot prej, od vzhoda proti zahodu. Parkiranje na tej cesti ni dovoljeno. Dovoljeno je samo kratkotrajno ustavljanje reševalnih vozil za dostavo in odvoz pacientov.
  • Peš dostop v Urgentni center bo možen preko vhoda 1A in iz cestišča med ORL in MFT zgradbo.
  • Za dostope bolnikov z neurgentnimi reševalnimi vozili in osebnimi vozili je namenjen novi vhod na vzhodni strani kirurške stolpnice s parkirišča pri heliportu, kjer se dostopa v avlo z dvigali stolpnice.
  • Dostop do Oddelka za laboratorijsko diagnostiko bo še vedno mogoč preko vhoda 1A. Dostopati bo mogoče tudi preko sredinskega stopnišča zgradbe z upoštevanjem postavljenih označb. 
  • Dostop do Kirurških ambulant v 1. nadstropju bo še vedno mogoč preko vhoda 1A. 
  • Dostop do Radiološkega oddelka bo mogoč preko vhoda 1C, z upoštevanjem postavljenih označb, ter preko vhoda na vzhodni strani zgradbe MFT. 
  • Dostop do Inštituta za fizikalno in rehabilitacijsko medicino, tako peš dostop kot tudi z avtomobilom, bo mogoč po cestišču preko zunanjega vhoda na vzhodni strani MFT objekta. Peš dostop do Inštituta za fizikalno in rehabilitacijsko medicino pa bo mogoč tudi preko vhoda 1C, z upoštevanjem postavljenih označb. 
  • Notranja klančina pri pošti bo zaprta, zato ne bo več možen prehod iz avle Klinike za kirurgijo pri pošti v avlo urgence.

  

Za vse navedene začasne spremembe bodo postavljene začasne označbe.

Bolnike in obiskovalce prosimo, da z razumevanjem sprejmejo vse ukrepe, ki so nujno potrebni za varno izvajanje del na objektu in njegovi okolici, ter se jim za motnje vljudno opravičujemo.  

Zemljevid UKC Maribor

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem