S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Razpis za izgradnjo novega Urgentnega centra UKC Maribor

07. 05. 2013

Maribor, 7. maj 2013 – Ministrstvo za zdravje je 24. aprila 2013 na svoji spletni strani objavilo javni razpis za izvedbo gradbeno-obrtniških in instalacijskih del ter dobavo z vgradnjo osnovne opreme za urgentni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor v okviru projekta ''Mreža urgentnih centrov". UKC Maribor po izvedenem postopku javnih naročil načrtuje pričetek izvajanja del v juliju 2013.

Mreža urgentnih centrov nastaja pod vodenjem Projektne enote centrov nujne medicinske pomoči (PE CNMP), ki deluje v okviru Ministrstva za zdravje. V ta namen je država pridobila evropska sredstva za regionalni razvoj, del financiranja pa zagotavljajo bolnišnice same. V okvir razvoja urgentnih centrov poleg izgradnje sodi tudi notranja oprema, nova organizacija kadrovanja in informacijski sistemi, ki povezujejo centre med seboj v informacijsko mrežo skupaj z dispečerskim sistemom. Projekt je nacionalnega pomena in pomeni bistven premik v oskrbi najnujnejših stanj, saj združuje reševalne enote in urgentne ambulante primarnega nivoja ter bolnišnične urgentne službe na enem mestu. To za sistem pomeni racionalizacijo uporabe človeških virov in opreme, za uporabnike nujnih storitev pa dostop do bolj kakovostne in bolj ustrezne urgentne oskrbe v krajšem času.

Urgentni center (UC) UKC Maribor je trenutno poleg objavljenega razpisa za urgentni center Splošne bolnišnice Brežice drugi in tudi največji regionalni tovrstni projekt v državi. Ocenjena vrednost celotnega projekta UC UKC Maribor vključno s specialno opremo je približno 16 milijonov evrov. V kratkem bo Ministrstvo za zdravje izdalo tudi razpise za ostale urgentne centre v državi.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem