Punčke iz cunj za male bolnike v UKC Maribor

30. 09. 2014

Maribor, 26. september 2014 – V okviru svetovnega dneva starejših bodo stanovalci Doma pod gorco posebej za male bolnike Kliniki za pediatrijo UKC Maribor ročno izdelali kar 29 punčk iz cunj. Otroci bodo unikatne punčke iz cunj prejeli v sredo, 1. oktobra, ob 11. uri.

Ročno izdelane punčke iz cunj

V Domu pod gorco si stanovalci pogosto popestrijo svoj čas z različnimi dejavnostmi, med katere spadajo tudi kreativne delavnice. In ker so želeli, da njihovo delo postane tudi koristno, so se odločili za humanitarno akcijo »Punčke iz cunj za male bolnike«. V okviru Službe rehabilitacije in animacije so kar 2 meseca štirje stanovalci doma (Marija Pluščec, Ana Zadravec, Marija Breznik in Franc Štupar) izdelovali punčke iz cunj. Punčke so iz blaga in ne vsebujejo nobenih materialov, ki bi lahko škodovali otrokom.

Otrokom, ki nimajo brezskrbnega otroštva želijo polepšati dan in med njimi »razdeliti srečo«. Predvsem pa želijo malčkom izraziti spodbudo pri okrevanju in jim zaželeti srečno, igrivo, predvsem pa brezskrbno in zdravo otroštvo.