S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Punčke iz cunj za male bolnike v UKC Maribor

30. 09. 2014

Maribor, 26. september 2014 – V okviru svetovnega dneva starejših bodo stanovalci Doma pod gorco posebej za male bolnike Kliniki za pediatrijo UKC Maribor ročno izdelali kar 29 punčk iz cunj. Otroci bodo unikatne punčke iz cunj prejeli v sredo, 1. oktobra, ob 11. uri.
Ročno izdelane punčke iz cunjV Domu pod gorco si stanovalci pogosto popestrijo svoj čas z različnimi dejavnostmi, med katere spadajo tudi kreativne delavnice. In ker so želeli, da njihovo delo postane tudi koristno, so se odločili za humanitarno akcijo »Punčke iz cunj za male bolnike«. V okviru Službe rehabilitacije in animacije so kar 2 meseca štirje stanovalci doma (Marija Pluščec, Ana Zadravec, Marija Breznik in Franc Štupar) izdelovali punčke iz cunj. Punčke so iz blaga in ne vsebujejo nobenih materialov, ki bi lahko škodovali otrokom.

Otrokom, ki nimajo brezskrbnega otroštva želijo polepšati dan in med njimi »razdeliti srečo«. Predvsem pa želijo malčkom izraziti spodbudo pri okrevanju in jim zaželeti srečno, igrivo, predvsem pa brezskrbno in zdravo otroštvo.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem