S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Punčke iz cunj za male bolnike v UKC Maribor

09. 10. 2013

Maribor, 9. oktober 2013 – V tednu otroka, ki poteka od 7. do 13. oktobra 2013, so otroci na Kiniki za pediatrijo UKC Maribor prejeli nove igrače. Stanovalci Doma pod gorco so posebej za male bolnike mariborske pediatrije ročno izdelali kar 31 punčk iz cunj.

Ročno izdelane punčke iz cunj


»V Domu pod gorco si stanovalci krajšajo čas z različnimi aktivnostmi. Velikokrat na kreativnih delavnicah izdelujejo številne izdelke, v katere vložijo veliko truda, predvsem pa svoje srce. Ker bi s temi izdelki radi polepšali dan še nekomu, smo se odločili, da bomo izdelali punčke iz cunj, katere smo z največjim veseljem podarili otrokom iz pediatrije v UKC Maribor«, je ob predaji povedal direktor Doma pod gorco, Matjan Cojhter, mag.

Pridne roke stanovalcev so z velikim veseljem v okviru delovne terapije dnevno ustvarjale prikupne punčke iz cunj. V projektu izdelovanja punčk in medvedkov, ki je trajal 1 mesec, so sodelovali 4 stanovalci Doma pod gorco (Marija Breznik, Slavica Bezjak, Ana Zadravec in Franc Štupar), pomagali pa so jim tudi prostovoljci Škofijske gimnazije Maribor.. Punčke so izdelali iz blaga, tako da se lahko perejo. Oči, nos in usta so šivali, zato punčke ne vsebujejo nobenih materialov, ki bi otrokom lahko kakorkoli škodovali.

Stanovalci Doma pod gorco, ki so izdelali 31 punčk


Predstojnica Klinike za pediatrijo, izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med. se je ob predaji punčk zahvalila: »V imenu celotne Klinike za pediatrijo se zahvaljujem za tako lepo gesto. Predvsem smo veseli, da se spomnite na nas in da imate v mislih tudi mlado generacijo, ki jo zdravimo tukaj«.

Po koncu predaje ročno izdelanih punčk so zaposleni pediatrije stanovalce in predstavnike Doma pod gorco povabili na ogled klinike. Ogledali so si prostore, pozdravili otroke na oddelkih in jim predali punčke iz cunj.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem